Μία διαφορετική μπάντα ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες να ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της συναυλιακώς παθούσας πόλης μας. Οι Koza Mostra είναι ένα αμάλγαμα ήχων και ρυθμών που δεν καθορίζεται και δεν οριοθετείται εύκολα. Σκα, φανκ, σόουλ, βαλκανικός ήχος, ρέγκε, ραπ, ελληνικό δαιμόνιο και διαολεμένο κέφι είναι μερικά από τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν.

KOZA_MOSTRA

Ιθύνων νους πίσω από όλα ο Ηλίας Κόζας, ο ταλαντούχος φροντ-μαν των αξέχαστων Motherfunkers και των βραχύβιων αλλά αξιομνημόνευτων Cabaret Balkan. Ανήσυχος καλλιτέχνης από τη φύση του, αφού περιηγήθηκε σε διάφορα γκρουπ, αποφάσισε ότι ένα πιο προσωπικό σχήμα είναι αυτό που του ταιριάζει και τον εκφράζει απόλυτα: και εγένετω Koza Mostra! Μια κολεκτίβα εξαιρετικών και έμπειρων μουσικών που ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια αλλά και διασκευές, σε διάφορες γλώσσες, ξεσηκώνοντας το κοινό και μεταδίδοντας τους μία ενέργεια που είναι απογειωτική.

Ο Αλέξης Αρχοντής (Cayetano band) στα νταμς, ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (Los Mujeros) στο ακκορντεόν, ο Στέλιος Σιώμος στην κιθάρα, ο Αργύρης Τσακαλίδης στο μπάσο και ο Βασίλης Ναλμπάντης (Μωρά στη Φωτιά) στην τρομπέτα συνοδεύουν τον Ηλία Κόζα που τραγουδά και παίζει κιθάρα.

Το συγκρότημα έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει ιντερνετικά ένα βίντεο κλιπ του τραγουδιού τους Desire και έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση. Το Desire είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός φανκ με βαλκανικό χρώμα και αγγλικό στίχο, το βασικό δηλαδή χαρακτηριστικό των Koza Mostra. Είναι ο προπομπός από το δίσκο που ήδη ηχογραφούν και θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα.

Εμφανίζονται σταθερά κάθε Πέμπτη (γύρω στις 24:00) στον ισόγειο χώρο του PICCADILLY. Είσοδος ελεύθερη.

Σοφία Μελικίδου

Related Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.