Mothers-Day

Γιορτή της Μητέρας-Mother’s Day

Γιορτή της Μητέρας του Γκάρυ Μάρσαλ

82 χρονών ο Γκάρυ Μάρσαλ, σήμερα, και υπήρξε δημιουργός της 1 και μοναδικής ταινίας που θεωρείται κορυφαία στο είδος της ρομαντικής κομεντί, όπου συχνάζει σαν σκηνοθέτης και σεναριογράφος (κυρίως της TV) :Pretty Woman του 1990, με την αξεπέραστη χημεία, μεταξύ Ρίτσαρντ Τζιρ και Τζούλια Ρόμπερτς. Πολλές υποσχέσεις ότι θα είναι ο ανανεωτής του είδους ακόμα κι από το Flamingo Kid (1984), που αναθερμάνθηκαν από το τρυφερό «Μια αλλιώτικη Αγάπη» (1999), αλλά βούλιαξαν με το «Η Νύφη τόσκασε» της ίδιας χρονιάς. Μετά και από 2 εφηβικά εγχειρήματα με «Τα Ημερολόγια μιας Πριγκίπισσας» (2001 & 2004) με Τζούλι Άντριους και την τότε νεοσσό Αν Χάθαγουεϊ, έφερε στο προσκήνιο ξανά τις σπονδυλωτές ταινίες, με τις Valentine’s Day (2010) και την λιγότερο επιτυχημένη New Year’s Eve (2011), μ’ έναν γαλαξία από σταρ να πρωταγωνιστούν και στις δυο.

Mothers-DayΗ «Γιορτή της Μητέρας» είναι το 3ο, κι απ’ ότι φαίνεται φαρμακερό εγχείρημά του πάνω στην ίδια φόρμουλα. Έχουμε και λέμε λοιπόν, η Τζένιφερ Άνιστον, η οποία πρόσφατα ανακηρύχτηκε από το περιοδικό People η ωραιότερη Γυναίκα της Χρονιάς (λέτε;;!!), χωρίζει από τον άντρα της Τίμοθι Όλιφαντ, με τον οποίο έχει 2 παιδιά και ο οποίος πρόκειται να ξαναπαντρευτεί με μια νέα και σέξι ύπαρξη. Ο Τζέϊσον Σουντέϊκις, χήρος ενός χρόνου που η γυναίκα του Τζένιφερ Γκάρνερ σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την κόρη του που μόλις μπήκε στην εφηβεία και θέλει ταμπόν, οι δυο αδελφές, Κέϊτ Χάντσον (παντρεμένη με Ινδιάνο) και Σάρα Τσάλκε (παντρεμένη με γυναίκα) έχουν αποκρύψει τους γάμους τους από τους γονείς τους, οι οποίοι καταφθάνουν σε αιφνιδιαστική επίσκεψη (μητέρα η πάντα έξοχη Μαργκό Μάρτιντεϊλ), μία νεαρά μητέρα, Μπριτ Ρόμπερτσον, ψάχνει να βρει την δική της βιολογική μητέρα, και η Τζούλια Ρόμπερτς κυκλοφορεί με καρωτή περούκα αλά Άννα Γουίντορ (εκδότρια της Vogue των Η.Π.Α.) . Γυρισμένη η ταινία στην Ατλάντα, όπου το 51% του πληθυσμού της είναι έγχρωμοι, αλλά στην ταινία έχουν ως εκ θαύματος εξαφανισθεί. Υπέροχα σπίτια, άφθονα και εντυπωσιακά μπουκέτα από λουλούδια, ανύπαρκτοι χαρακτήρες, κλισέ καταστάσεις, χιούμορ θα λέγαμε μπαγιάτικο, και προφανή έκβαση της ταινίας προς Happy End. A, ναι ξέχασα : στην αρχή της ταινίας ακούγεται και η αδελφή του Γκάρυ, η Πέννυ Μάρσαλ, που κι αυτή σαν σκηνοθέτης με τις ταινίες της Jumpin’ Jack Flash, Big, «Ξυπνήματα» και «Το δικό τους Παιχνίδι» φαινόταν σαν ανανεώτρια του είδους.

Αν, λοιπόν, όλα τα ανωτέρω σας φαίνονται άκρως ενδιαφέροντα, μη διστάσετε να σπεύσετε. Πάντως, σαν προειδοποίηση σας λέω πως στις Η.Π.Α. κάποιος είπε πως «η ταινία είναι το καλύτερο δώρο για όσους μισούν τις μητέρες τους». Ξανασκεφτείτε το αν σκοπεύετε να την πάρετε μαζί σας.

Mother's Day - GR PotserΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

MOTHERS DAY

Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τζένιφερ Άνιστον, Κέιτ Χάντσον, Τζέισον Σουντέικις, Μπριτ Ρόμπερτσον, Τίμοθι Όλιφαντ, Μάργκο Μάρτιντέιλ, Χέκτορ Ελιζόντο
Σκηνοθεσία:  Γκάρι Μάρσαλ
Σενάριο: Τομ Χάινς, Λίλι Χολάντερ, Άνια Κότσοφ, Μάθιου Γουόκερ
Παραγωγή: Μπραντ Άντερσεν, Χάουαρντ Μπερντ, Ντάνιελ Ντάιαμοντ, Μαρκ ΝτιΣάλ,
Μάικ Καρζ, Γουέιν Άλαν Ράις
Φωτογραφία: Τσαρλς Μίνσκι
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Μίσι Στιούαρτ
Μοντάζ: Μπρους Γκριν, Ρόμπερτ Μαλίνα
Μουσική: Τζον Ντέμπνι
Κοστούμια: Μέριλιν Βανς, Μπέβερλι Γουντς
Διάρκεια: 118’
Ημερομηνία Εξόδου: 1 Μαΐου
Διανομή: Tanweer

 

 Αχιλλέας Ψαλτόπουλος

Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Κριτικός