ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΘΒΕ:«ΟΙ AΘΛΙΟΙ»

«ΟΙ AΘΛΙΟΙ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΘΒΕ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΘΒΕ:«ΟΙ AΘΛΙΟΙ»

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή  και  σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.

 

Δύο λόγια για το έργο

«Οι Άθλιοι» περιγράφουν τη ζωή των εξαθλιωμένων κατοίκων του Παρισιού και της γαλλικής επαρχίας των αρχών του 19ου αιώνα, ακολουθώντας τις περιπέτειες του Γιάννη Αγιάννη αλλά και του διώκτη του, του αστυνόμου Ιαβέρη. Γύρω απ’ αυτούς τους δύο αμφίσημους χαρακτήρες, ο Ουγκώ συνθέτει μια ανεπανάληπτη πινακοθήκη ηρώων, με στόχο να πραγματευτεί την έννοια του Καλού και του Κακού.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΘΒΕ:«ΟΙ AΘΛΙΟΙ»

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Η συνεχιζόμενη κρίση του πολιτισμού και της κοινωνίας οδηγεί τη σκέψη μας και φέτος θεματολογικά σε αναφορές γύρω από τη φτώχεια και την ανισότητα. Αυτή τη φορά με αφορμή κειμενικά αποσπάσματα των “Αθλίων” του Βίκτορα Ουγκώ, ξετυλίγουμε θεατροποιημένα τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας για το κοινωνικό-πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε».

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΘΒΕ:«ΟΙ AΘΛΙΟΙ»Συντελεστές

Συγγραφέας: Βίκτωρ Ουγκώ

Διασκευή: Νίκος Βουδούρης

Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης

Επιμέλεια κειμένων: Δημήτρης Α Κολοβός

Βοηθός σκηνοθέτη: Γρηγόρης Τίλδης

Σκίτσα: Τηλέμαχος Κοσμέτσας

Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

Ηθοποιοί: Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Ιαβέρης), Μελίνα Αποστολίδου  (Αφηγήτρια) Αναστασία Δαλιάκα  (Τιτίκα), Παντελής Καλπάκογλου (Αφηγητής), Αντώνης Μιχαλόπουλος  (Μάριος), Στέργιος Τζαφέρης (Γιάννης Αγιάννης).
Οι παραστάσεις – παρουσιάσεις πραγματοποιούνται στις τάξεις των σχολείων, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη αλλαγή στη διάταξη της αίθουσας και απευθύνονται σε μαθητές 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Λόγω της αυξημένης συμμετοχής, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιεί μια επίσκεψη σε κάθε σχολείο που ανήκει στο πολεοδομικό συγκρότημα του νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλύψει μεγαλύτερο αριθμό σχολείων.

Επιπρόσθετα η υλοποίηση του προγράμματος θα δώσει προτεραιότητα σε σχολεία που το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί στο παρελθόν.

 

«ΟΙ AΘΛΙΟΙ»

Έναρξη Προγράμματος: 8 Νοεμβρίου 2016

Διάρκεια: 45 λεπτά

 

 

ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΕΡΤ, ΕΡΤ3, EΡΤ Περιφέρεια, Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα,

Τρίτο Πρόγραμμα, 102 FM, 9.58 FM, TV 100, FM 100

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ALPHA, Εφημερίδα Η Αυγή, Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Μακεδονία, Στο κόκκινο 93.4, 1055 Rock, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5,Ερωτικός 94.8, NEXT

Αυλαία, in2life.gr, thestival.gr, artandlife.gr, culturenow.gr, monopoli.gr, rejected.gr, thessalonikicityguide.gr, exostispress.gr, Infokids.gr, lavart.gr, artic.gr

 

YΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

Interlife Aσφαλιστική

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΛΤΑ

 

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ellinair

 

Με την υποστήριξη

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104.9, Μακεδονία ΤV

 

ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΘΒΕ

Προϊσταμένη Τμήματος: Ελπίδα Βιάννη, Τ. 2315.200009 &6973432362, Ε.e.vianni@ntng.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λένα Ευαγγέλου- Μαρία Γουγουτσά, Τ. 2315 200010 – 2315 200024 /Ε.press@ntng.gr

www.ntng.gr/www.facebook.com/ntngreece

www.youtube.com/ntngreece/twitter@ntngreece