Αφιέρωμα : Σινεμά στο Πιάτο

σινεμά στο πιατο

Σινεμά στο Πιάτο

Καμένη Γωνιά Τζιγεροσαρμάς

Υλικά για 8 άτομα: 2 συκωταριές αρνίσιες 1 μπόλια αρνίσια 300 gr. ελαιόλαδο 750 gr. ρύζι Καρολίνα 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 μοσχοκάρυδο τριμμένο 2 αυγά 200 gr.γιαούρτι στραγγιστό αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1.Βράζουμε τις συκωταριές.Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε σε κύβους.

2.Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα ξερά κρεμμύδια με το λάδι.

3.Ρίχνουμε τις συκωταριές κατόπιν να σοταριστούν μαζί. Προσθέτουμε 1και1/2 λίτρα νερό μαζί ρίχνουμε το δυόσμο-άνηθο-μαϊντανό-μοσχοκάρυδο-αλάτι και πιπέρι. Μόλις βράσουν ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να φουσκώσει.

4.Αφού κρυώσει παίρνουμε τη ζεματισμένη μπόλια και την κόβουμε σε μέγεθος 15×15 περίπου.Σε μια κουτάλα της σούπας βάζουμε την μπόλια και την γεμίζουμε με το υλικό,την κλείνουμε και την βάζουμε με τις άκρες κάτω σε ένα ταψί.

5.Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και τα απλώνουμε πάνω στους σαρμάδες. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 100 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Leave a Reply