Νοέμβριος στο Θέατρο Σοφούλη
Δ. Βασηλειάδη

Μάνος Τσότρας: O Άνθρωπος Σκύλος

Παραστάσεις 8, 15, 16, 22, 23, 29 και 30 Νοεμβρίου στις 21.00

Το off Broadway αριστούργημα του Lee Blessing μεταφρασμένο και σε ελεύθερη απόδοση από τον Μάνο Τσότρα καυτηριάζει την τέχνη, την πολιτική, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος σε έναν μονόλογο υψηλών απαιτήσεων.

Κρίτωνας Ζαχαριάδης: ΠΕΛΟΤΑ

Κάθε Τετάρτη μέχρι και 28 Νοεμβρίου στις 21.00.

Ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης σκηνοθετεί την "ΠΕΛΟΤΑ". Ο Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας σε μία κωμωδία με μεγάλες ανατροπές. Κόντρα στα στερεότυπα και τις σεμνοτυφίες, οι ήρωες της «Πελότα» τα θέλουν όλα. Τι θα πάρουν στο τέλος;

Συναισθηματική διαλεκτική – Στέλιος Καλαθάς: Ζήσε το Ταξίδι

9, 10 και 11 Νοεμβρίου στις 21.00.

Μια θεατρική παράσταση με αφορμή τα ταξίδια που δεν πραγματοποιήσαμε, που δεν έπρεπε να κάνουμε, που φοβηθήκαμε ή που απολαύσαμε. H σκηνή μεταμορφώνεται σε έναν σταθμό, έτοιμο για νέα ταξίδια της ζωής μας, με πολλές βαλίτσες, που αν δεν προσέξουμε το περιεχόμενό τους μας «βαραίνουν» στην διαδρομή. Η ομάδα Συναισθηματικής Διαλεκτικής Θεσσαλονίκης εμφανίζεται για τρίτη χρονιά στη σκηνή και παρουσιάζει ένα σπονδυλωτό έργο με άξονα το βαθύτερο νόημα των ταξιδιών. Αφετηρία στάθηκαν οι ασκήσεις και οι τεχνικές που δούλεψαν στις συναντήσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αυτή η παράσταση είναι το αποτέλεσμα μιας έσω – διαδρομής αλλά και διαχείρισης κι έκφρασης συναισθημάτων.

 

Μιχάλης Σαρόπουλος - Καλά, γίνονται αυτά;

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, Τρίτη 6 και 13 Νοεμβρίου στις 21.30

O δημοφιλής κωμικός της Θεσσαλονίκης Μιχάλης Σαρόπουλος (aka Saro) έρχεται να βάλει φωτιά στα καθημερινά βράδια με μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας.

Παύλος Δανελάτος: Ελλάς…Γελάς

Στις 17-18, 24-25 Νοέμβρη & 1-2 Δεκέμβρη, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Μετά τις sold out παραστάσεις της προηγούμενης σαιζόν, η βραβευμένη κωμωδία «Ελλάς… Γελάς» σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη. Πρόκειται για μία σύνθεση από τέσσερις διαχρονικές και εξαιρετικά επίκαιρες μονόπρακτες σατιρικές κωμωδίες του Γεωργίου Σουρή: «Ο Αναπαραδιάδης» (1884), «Δεν έχει τα προσόντα» (1885), «Η Επιδημία» (1881) και «Η Περιφέρεια» (1886). Τα θεατρικά έργα του Σουρή μέσα από το χιούμορ καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα της Ελλάδας της εποχής του (και όχι μόνο). Η σάτιρά του ασκεί σκληρή κριτική στην πολιτική διαφθορά και διαπλοκή καθώς και στην κοινωνική και ηθική παρακμή της σύγχρονής του (και όχι μόνο) ελληνικής κοινωνίας. Η παράσταση, μέσα από μια σύγχρονη οπτική, συνδέει το χθες με το σήμερα. Άλλωστε, τι έχει αλλάξει από τότε;

 

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ, ενώ προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του, στο κανονικό εισιτήριο.

 


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE