ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΕΛΕΝΑ ΔΑΜΙΓΟΥ - Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η ταλαντούχα πρωταγωνίστρια της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας παράστασης για τη διαφορετικότητα και την ελευθερία Το μικρό πόνι του πολυβραβευμένου συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα, Έλενα Δαμιγου, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου από τις 24 Νοεμβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου για 8 (οκτώ) μόνο υπέροχες και μοναδικές παραστάσεις στο Vis motrix performance studio (Έδισσον 4 - έναντι του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τηλέφωνο πληροφοριών και κρατήσεων 6943 649 009), παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας και εν μέσω προβών, απάντησε στις ερωτήσεις του φιλμ νουάρ.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για σας.

ΕΛΕΝΑ ΔΑΜΙΓΟΥ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου  Μακεδονίας και σπούδασα θέατρο στο Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης. Ασχολούμαι με το θέατρο τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ το 2009 ιδρύσαμε τη θεατρική ομάδα ριSκο, προσπαθώντας να έχουμε μια ενεργό δράση στα θεατρικά δρώμενα της πόλης. Επιλέγουμε να ανεβάζουμε έργα που αφορούν στο σήμερα και έχουν να πουν κάτι στο κοινό. Τα τελευταία δυο χρόνια είμαι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Αβέρτο θέατρο, διδάσκοντας υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και τεχνικές κίνησης και σωματικής έκφρασης.

 

Δ.Β.: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της τέχνης;

Ε.Δ.: Δεν νομίζω ότι η απόφαση πάρθηκε συνειδητά, καθώς πολύ γρήγορα ένιωσα ότι μέσα από το θέατρο μπορώ να εκφραστώ για θέματα που δεν θα μπορούσα να κάνω με κανέναν άλλο τρόπο.

 

Δ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση όπου πρωταγωνιστειτε.

Ε.Δ.: Το μικρό πόνι, ένα έργο για την οικογένεια, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία, θίγει με τρυφερότητα το ευαίσθητο θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Μια σχολική σάκα, που απεικονίζει ήρωες από τη σειρά “Μικρό μου πόνι” γίνεται αφορμή για να ξεσπάσουν εναντίον του δεκάχρονου Λουίσμι επεισόδια σχολικού εκφοβισμού. Στην παράσταση, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, βλέπουμε τους γονείς του Λουίσμι, Χάιμε και Ιρένε, να προσπαθούν, ο καθένας με τον τρόπο του, να βοηθήσουν το παιδί τους. Δυστυχώς όμως, εγκλωβισμένοι ο καθένας σε εγωισμούς και στις προσωπικές τους αντιλήψεις αποτυγχάνουν να ακούσουν το παιδί τους. Μιλούν συνέχεια για το παιδί τους, αλλά ποτέ με το παιδί τους. Η έλλειψη “ουσιαστικής” επικοινωνίας μεταξύ τους οδηγεί σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα το παιδί να απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

 

Δ.Β.: Η φιλοσοφία σας.

Ε.Δ.: Να γνωρίσω όσα περισσότερα μπορώ (θεατρικά και μη), να προλάβω τα όνειρά μου και να έχω κοντά μου τους δικούς μου ανθρώπους. Το τελευταίο για μένα είναι το πιο σημαντικό σε ό,τι κι αν κάνει κάποιος.

 

Δ.Β.: Μελλοντικά σχέδια και όνειρα.

Ε.Δ.: Προς το παρόν η προσοχή μου είναι εστιασμένη στην παράσταση “Το μικρό πόνι”. Θα θέλαμε να ταξιδέψει τόσο εντός όσο και εκτός πόλης και παράλληλα θα ετοιμάσουμε τη δεύτερη παραγωγή της θεατρικής ομάδας ριSκο για φέτος.

 

Δ.Β.: Μια ευχή.

Ε.Δ.: Να υπάρχει υγεία στον κόσμο και να βγούμε από αυτήν την κρίση -ιδεολογική, οικονομική, συνειδησιακή- που μας ταλανίζει, όσο πιο δημιουργικά γίνεται.

Ευχαριστώ πολύ το φιλμ νουάρ και τη Δελίνα Βασιλειάδη.

 

Δ.Β.: Εγώ σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Δελίνα Βασιλειάδη


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE