ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ-Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η Σταυριάνα Παπαδάκη, χορεύτρια και ηθοποιός, δεν είναι άγνωστη στο φιλότεχνο κοινό της πόλης μας. Έχει ερμηνεύσει πολλούς ρόλους στο θέατρο και εμείς στο φιλμ νουάρ παρακολουθούμε την πορεία της με μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί σε μια ιδιαίτερα απαιτητική παράσταση, το παιδικό έργο Ιζαντόρα Ντακ που παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για περιορισμένο, δυστυχώς, αριθμό παραστάσεων-τουλάχιστον όπως το πρόγραμμα έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα. Η Σταυριάνα απάντησε στις ερωτήσεις του φιλμ νουάρ.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για σας:

ΣΤΑΥΡΙΑΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν πολύ ωραία να ζεις σε νησί που μοιάζει με πόλη και να έχεις τον τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας! Μου αρέσει κατά καιρούς να καταπιάνομαι με διαφορετικά πράγματα αλλά η μεγαλύτερη μου αγάπη είναι το θέατρο. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που η δουλειά μου δεν είναι «κανονική» δουλειά, που γνωρίζω συνέχεια καινούργιους ανθρώπους και έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι μαζί τους και να δημιουργώ κάτι από το μηδέν.Είμαι πολύ ανήσυχη, πολλές φορές σε εκνευριστικό βαθμό, οπότε συχνά πυκνά αναζητώ τη σταθερότητα και την ηρεμία για να ισορροπήσω. Αγαπώ τα ζώα ,το μαύρο χρώμα , τα ταξίδια, το φαγητό και τους γενναιόδωρους ανθρώπους. Όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά!

Δ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση «Ιζαντόρα Ντακ» όπου πρωταγωνιστείτε

Σ.Π.: Η «Ιζαντόρα Nτακ» είναι μία παράσταση σε σκηνοθεσία, συγγραφή και επιμέλεια της Στέλλας Μιχαηλίδου και παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Είναι μία δουλειά που έγινε με πολύ αγάπη και αφοσίωση από όλους μας. Είναι ένα τρυφερό και παράλληλα σκληρό έργο που αφορά το ταξίδι αυτογνωσίας μιας μικρόσωμης πάπιας που αγαπά τον χορό αλλά δεν είναι τόσο καλή όσο οι συμμαθήτριες της και έτσι έρχεται αντιμέτωπη με την απόρριψη η οποία όμως τελικά την οδηγεί σε έναν αγώνα να υπερασπιστεί την διαφορετικότητα της , να γνωρίσει πραγματικά τον εαυτό της και τέλος να ελευθερωθεί και να λάμψει μέσα από τον δικό της χορό, από τον δικό της μοναδικό τρόπο έκφρασης. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη που κρατώ αυτόν τον ρόλο. Από τη μία γιατί χρειάστηκε να εξασκηθώ σε τεχνικές απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για την εξέλιξη ενός ηθοποιού και από την άλλη γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να κοινωνήσω μαζί με τους συναδέλφους μου μηνύματα και αξίες σε παιδιά, κάτι που με αφορά και με συγκινεί βαθιά.

Δ.Β.: Εκτός από ηθοποιός είστε και χορεύτρια και fashion blogger. Μιλήστε μας για όλα αυτά. Που βρίσκεται η καρδιά σας;

Σ.Π.: Εκτός από ηθοποιός είμαι δικηγόρος και «χορεύτρια.» Έχω κάνει 15 χρόνια χορό και έχω πολλά πτυχία. Παρόλα αυτά δεν αφοσιώθηκα στον χορό όσο θα έπρεπε ώστε να ονομάζομαι επαγγελματίας χορεύτρια. Σίγουρα με βοηθάει πολύ στη δουλειά μου και έχω μία ευκολία σε αυτό όταν βρίσκομαι στην σκηνή η όταν αναλαμβάνω το κομμάτι της χορογραφίας, κάτι που αγαπώ εξίσου. Οι δύο πιο πρόσφατες αγάπες μου είναι το μακιγιάζ και η κομμωτική. Η ανάγκη μου για δημιουργία τον καιρό που δεν έβρισκα δουλειά στο θέατρο με οδήγησε εκεί. Πήγα σε σχολή μακιγιάζ και κομμωτικής και ομολογώ ότι πέρασα τέλεια!!! Στα καμαρίνια του ΚΘΒΕ άλλωστε είχα κάνει τρομερή εξάσκηση στο μακιγιάζ και την κόμη των συναδέλφων μου! Πολλές φορές έβγαινα στην σκήνη ατημέλητη γιατί ήθελα με το ζόρι να φτιάχνω τις υπόλοιπες! Έφευγε ο χρόνος χωρίς να το καταλάβω. Τόσο πολύ με χαλάρωνε!Η κάρδια μου βρίσκεται σε ό,τι κάνω την στιγμή που το κάνω. Ευτυχώς είμαι αρκετά ευέλικτη!


Δ.Β.: Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της τέχνης;

Σ.Π.:Με τον χώρο της τέχνης αποφάσισα να ασχοληθώ όταν κατάλαβα ότι δεν το λέει η καρδιά μου να κάνω οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Από μικρή ήξερα ότι μου άρεσε η έκθεση αλλά ποτέ δεν με πήρα στα σοβαρά. Το μόνο που θυμάμαι έντονα είναι πως κάθε φορά που έβλεπα παράσταση την ώρα του χειροκροτήματος έκλαιγα. Όταν αποφοίτησα από τη Νομική έγινε ένα κλικ μέσα μου. «Και τώρα τι κάνεις;» Σκέφτηκα ότι το θέατρο συνδυάζει αυτά που ήξερα πως αγαπώ, τραγούδι χορό ομαδικότητα παιχνίδι. Ήμουν 22 ετών όταν έδωσα εξετάσεις στο ΚΘΒΕ και σκεφτόμουν ότι σε περίπτωση αποτυχίας δεν έχανα κάτι εφόσον είχα στα χέρια μου ένα «δυνατό» πτυχίο. Ευτυχώς τα κατάφερα και από τότε είχα την χαρά να διδαχθώ την τέχνη του θεάτρου από σπουδαίους δασκάλους και στην συνέχεια να συνεργαστώ με εξαιρετικούς ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μου έμαθαν πολλά. Και για όσο αυτό συνεχίζεται εγώ θα είμαι ευγνώμων.

Δ.Β.: Η φιλοσοφία σας με λίγα λόγια.

Σ.Π.: «Με σκληρή δουλειά όλα γίνονται» Γενικά τα πάω πολύ καλά με την πειθαρχία και την αφοσίωση οπότε αυτά είναι τα μεγάλα μου όπλα στην ζωή. Φυσικά όλα είναι σχετικά. Πολλές φορές αυτά τα όπλα μπορεί να στραφούν εναντίον μου και να με εγκλωβίσουν τελείως. Όταν όμως βρίσκεται η ισορροπία τότε τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Δ.Β.: Μία φράση που σας εκφράζει .

Σ.Π.: «Κάνε το καλό και ρίξε το στον γιαλό»

Δ.Β.: Μελλοντικά σχέδια και όνειρα.

Σ.Π.: Να είμαι γερή και να έχω αγάπη και ηρεμία στη ζωή μου. Να μπορώ να δουλεύω σκληρά για να κάνω αυτά που με ευχαριστούν .Ελπίζω να τα καταφέρω!

Δ.Β.: Η τέχνη στην Ελλάδα της κρίσης

Σ.Π.: Η τέχνη αντιστέκεται στην κρίση και εμπνέεται από αυτήν. Τα έργα από όλο το φάσμα της τέχνης εστιάζουν συχνά στην πραγματικότητα που βιώνουμε καθώς οι δημιουργοί αφουγκράζονται έναν ολοένα πιο περίεργο κόσμο. Είμαστε όλοι μας πιο ευάλωτοι επομένως και πιο ανοιχτοί να δεχθούμε τα ερεθίσματα και τα μηνύματα οπότε αυτό διευρύνει τον διάλογο τέχνης και κοινού.

Δ.Β.: Αγαπημένο βιβλίο αγαπημένο τραγούδι αγαπημένος σκηνοθέτης.

Σ.Π.: « Το αλάτι της ζωής». H Francoise, «When the rain begins to fall» , David Lynch.

Δ.Β.: Και κάτι τελευταίο. Μία ευχή.

Σ.Π.: Υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο.

Δ.Β.: Σας ευχαριστώ πολύ.

Δελίνα Βασιλειάδη

 

 

 


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE