ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ- Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Καλησπέρα κύριε Δημόπουλε. Μιλήστε μας για σας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ: Αν το κάνω αυτό τώρα, τι θα κάνω στην παράσταση;

Δ.Β.: Σωστά. Τότε, πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της τέχνης και συγκεκριμένα με το σταντ-απ;

Δ.Δ.: Δεν ήταν το σταντ-απ συγκεκριμένα, αλλά η επιθυμία μου να ανέβω στη σκηνή, να ασχοληθώ με το θέατρο. Το σταντ-απ έτυχε να είναι εκείνη την περίοδο η μόνη ευκαιρία που μπορούσα να δημιουργήσω για τον εαυτό μου. Γνώριζα πως υπήρχαν οι «Νύχτες Κωμωδίας» και χωρίς να έχω πάει ποτέ να δω παράσταση σταντ-απ, αποφάσισα να πάω να δώσω ακρόαση και να δοκιμαστώ επί σκηνής στο είδος. Όλα αυτά έγιναν το 1996, όπου και ανέβηκα για πρώτη φορά επαγγελματικά στη σκηνή.

Δ.Β.: Μιλήστε μας για τη νέα σας παράσταση με τον τίτλο Καφρόκρεμα.

Δ.Δ.: Κρίνοντας από τα θέματα που κατέληξαν στην «Καφρόκρεμα», στη νέα μου παράσταση αγγίζω θέματα που με απασχολούν και θέλω να μιλήσω γι’ αυτά, αλλά και απίθανους συνδυασμούς σκέψεων και πραγμάτων που κανονικά δεν θα έπρεπε να συνδυαστούν ποτέ! Καταπιάνομαι δε, από την απέχθειά μου προς μία συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία (δεν θα την ονοματίσω!) μέχρι τη θεωρία μου για το πώς πρωτομίλησε ο άνθρωπος. Μπορεί να μην είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, είναι όμως ξεκαρδιστική!

Δ.Β.: Γιατί να έρθει το κοινό να παρακολουθήσει την παράστασή σας; Τι θα θέλατε να πάρει μαζί του ο κάθε θεατής φεύγοντας από το Θέατρο;

Δ.Δ.: Να έρθει για να γελάσει! Και μετά να πάρει τη γνώση πως στη μάχη μεταξύ απολλώνιου και διονυσιακού μέσα μας δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξει ένας νικητής.

Δ.Β.: Η τέχνη στην Ελλάδα της κρίσης.

Δ.Δ.: Συνεχίζει και υπάρχει, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Δ.Β.: Η φιλοσοφία σας.

Δ.Δ.: Θυμάμαι, μα δεν νοσταλγώ.

Δ.Β.: Ωραίο αυτό. Μια φράση που σας εκφράζει.

Δ.Δ.: Δεν θα είσαι ποτέ έτοιμος.


Δ.Β.: Μελλοντικά σχέδια.

Δ.Δ.: Τα πολύ άμεσα είναι πως μέσα στον Δεκέμβρη θα κάνουν πρεμιέρα στην Αθήνα δύο μεταφράσεις μου: πρώτα η οπερέτα «ο Ορφέας στον Άδη» που θα εγκαινιάσει ξανά το θέατρο Ολύμπια με τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων, και μετά το μιούζικαλ «Οnce» στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το 2019 θα με βρει με παραστάσεις της Καφρόκρεμας στην Αθήνα, ενώ θα συνεχίσω να περιοδεύω σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά όμως για το κοινό της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζω κάτι πολύ ιδιαίτερο, το οποίο δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να ανακοινώσω. Όμως, στήνεται αποκλειστικά και μόνο για την πόλη. Σημειώστε μόνο μια ημερομηνία: 8 Μαρτίου 2019.

Δ.Β.: Το σημειώσαμε και περιμένουμε εναγωνίως. Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα.

Δελίνα Βασιλειάδη


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE