ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΑΡΣΕΝΙΟ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ- Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Πριν λίγο καιρό έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ η καινούρια παιδική παράσταση της μοναδικής Μαριάννας Τόλη Ο Μολυβένιος Στρατιώτης με πρωταγωνιστή τον υπέροχο και ταλαντούχο νέο ηθοποιό και τραγουδιστή Αρσένιο Γαβριηλίδη, που εδώ και αρκετό καιρό, από την πρώτη επαφή του με το θεατρικό σανίδι, είχε αποδείξει την αξία και το ταλέντο του. Κι εμείς, βεβαίως, στο φιλμ νουάρ παρακολουθούμε με θαυμασμό αυτή την πορεία από την αρχή της. Ο Αρσένης απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στις ερωτήσεις του φιλμ νουάρ.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Ποιος είναι ο Αρσένιος Γαβριηλίδης;

Α.Γ.: Ένας άνθρωπος που θέλει να ζει ωραία.

Δ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» όπου πρωταγωνιστείτε. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; Πώς νιώθετε που ερμηνεύετε τον ομώνυμο ρόλο;

Α.Γ.: «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» είναι ένα μιούζικαλ για παιδιά και μεγάλους. Είναι μια παράσταση στολισμένη με απίστευτη μουσική και ζωντανές χορογραφίες γύρω από μια παραμυθένια ιστορία αγάπης. Όχι μόνο της ρομαντικής, αλλά της αδελφικής, της φιλικής και γενικότερα της αγάπης ως μια καθολική αξία και ένα πανανθρώπινο συναίσθημα. Παράλληλα, η αποδοχή του «εγώ» και του «εσύ», διαπερνά όλη την ιστορία. «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» παλεύει να σταθεί στην κοινωνία του παιδικού δωματίου απέναντι στα υπόλοιπα αρτιμελή παιχνίδια με θάρρος και σθένος, καθώς επιθυμεί να διεκδικήσει την πρωτόγνωρη αγάπη της μπαλαρίνας και τη φιλία του Χανς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα έχουν οι στιγμές που για πρώτη φορά συνειδητοποιεί τον έρωτά του για την αγαπημένη του και εκφράζει όχι μόνο την ανασφάλεια, αλλά το πείσμα και την επιμονή του. Η συνεργασία με την κ. Τόλη προέκυψε μέσα από τις ακροάσεις της για την «Παπλωματού». Έγινα μέλος του θιάσου της για τη συγκεκριμένη παραγωγή και έναν χρόνο αργότερα ήρθε η ανάθεση του Μολυβένιου. Είμαι ευγνώμων για τον ρόλο αυτό και, κυρίως, για τον χαρακτήρα που αυτός παρουσιάζει. Για μένα, ο Μολυβένιος είναι ο χαρακτήρας που θα ήταν ωραίο να είμαστε όλοι: γεμάτοι από συναισθηματική επίγνωση και υπερηφάνεια, σωματική και πνευματική αποδοχή.

Δ.Β.: Είστε τραγουδιστής, εκτός από ηθοποιός. Αν έπρεπε να διαλέξετε, ποια θα ήταν η επιλογή σας; Πού βρίσκεται η καρδιά σας;

Α.Γ.: Η μουσική ήταν πάντα για μένα ο μεγαλύτερος φόβος και η πιο έντονη επιθυμία. Το μουσικό θέατρο μου έδωσε την ευκαιρία να τη βιώσω και να την επικοινωνήσω μέσω των ρόλων, γεγονός που μου έδωσε μια πρωτόγνωρη και όμορφη ασφάλεια. Μου είναι λοιπόν σαφές πως δεν μπορώ να αποφασίσω και νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν απαραίτητο. Είναι τόσο ωραίο που τα βιώνω μαζί!


Δ.Β.: Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας;

Α.Γ.: Να είμαι για πάντα ευτυχισμένος.

Δ.Β.: Ποιον ρόλο ονειρεύεστε να ερμηνεύσετε μια μέρα;

Α.Γ.: Τον Κουασιμόδο από την Παναγία των Παρισίων.

Δ.Β.: Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια; Σε είκοσι χρόνια;

Α.Γ.: Σε δέκα χρόνια θα ήθελα να κάνω αυτό που κάνω και τώρα, δηλαδή, μουσικό θέατρο. Κάτι τέτοιο θα ήταν ιδανικό για μένα όπως το σκέφτομαι τώρα. Από την άλλη, κανείς  δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το πώς θα κυλήσει η ζωή του. Σε είκοσι χρόνια θα ήθελα να πίνω τσίπουρα με τους φίλους, ενθυμούμενος τα χρόνια της υπέροχης νεότητας που ζήσαμε παρέα.

Δ.Β.: Πώς έχει επηρεάσει η ελληνική κρίση την τέχνη, το θέατρο και εσάς προσωπικά;

Α.Γ.: Η κρίση έχει επηρεάσει κάθε τομέα της ανθρώπινης δημιουργίας. Οι καλλιτέχνες, ωστόσο, πιστοί στην τέχνη, αποδεικνύουν πως  την υπηρετούν όπως μπορούν, με όσα μέσα διαθέτουν, κάνοντας παράλληλα και άλλες εργασίες. Κάπου εκεί βρίσκομαι και εγώ, να προσπαθώ, όπως και όσο μπορώ.

Δ.Β.: Η φιλοσοφία σας.

Α.Γ.: «Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος, αν κερδίσει ολόκληρο τον κόσμο και χάσει την ψυχή του;» (Μάρκ. 8,36)

Δ.Β.: Ποια φράση σας εκφράζει;

Α.Γ.: «Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον.»(Απόστολος Παύλος)

Δ.Β.: Αγαπημένο βιβλίο, αγαπημένος συγγραφέας, αγαπημένος σκηνοθέτης, αγαπημένη παράσταση, αγαπημένο τραγούδι.

Α.Γ.: Αγαπημένο βιβλίο: «Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας», ΑliceMuller. Αγαπημένος συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Αγαπημένος σκηνοθέτης: Δημήτρης Παπαϊωάννου. Αγαπημένο τραγούδι: «Κάτι μου κρύβεις», Ορφέας Περίδης.

Δ.Β.: Μια ευχή.

Α.Γ.: Να γεμίσει ο κόσμος ενήλικους ανθρώπους που θα κρύβουν μέσα τους ευτυχισμένα και όχι πονεμένα παιδιά.

Δ.Β.: Τι θα αλλάζατε και τι θα κρατούσατε στον κόσμο σήμερα αν είχατε τη δύναμη;

Α.Γ.: Θα ήθελα να μπορέσω να βοηθήσω να αλλάξουν οι άνθρωποι που ασκούν κακοποιητικές συμπεριφορές είτε με τον λόγο τους είτε με τη σωματική τους δύναμη σε άλλους ανθρώπους. Θα κρατούσα τους ανθρώπους με ευγενικές ψυχές.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δ.Β.: Κι εγώ σας ευχαριστώ κι εύχομαι καλή επιτυχία.

Δελίνα Βασιλειάδη


Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE