ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΚΑΤΖΗ- Δ. Βασιλειάδη

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για σας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ: Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης συνεργάστηκα με το Κ.Θ.Β.Ε., την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης και άλλες θεατρικές σκηνές. Έχω συμμετάσχει στα Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου του Καΐρου, της Στοκχόλμης, Φεστιβάλ Άργους, Επιδαύρου, Φεστιβάλ ΙΨΕΝ Όσλο, Φεστιβάλ Θεάτρου Κολωνίας.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της τέχνης;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ: Στην εφηβεία μου γνώρισα τον κόσμο του θεάτρου. Κι από τότε ξεκίνησε ένα ταξίδι που δεν έχει τελειωμό. Δεν πρόλαβα να αποφασίσω τίποτα. Απλά συνέβη.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Είστε και σκηνοθέτης και ηθοποιός. Πού βρίσκεται η καρδιά σας; Τι σας εκφράζει περισσότερο;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ: Είμαι θεατρίνος. Η καρδιά μου βρίσκεται στην παράσταση, στο θέατρο... Και με εκφράζει η αναζήτηση της μαγείας του θεάτρου κάτω από όποια ιδιότητα.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για την παράσταση Εξομολογήσεις, όπου σκηνοθετείτε και πρωταγωνιστείτε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ: Η παράσταση είναι μια μικρή χιονοστιβάδα από εικόνες, ήχους, μουσικές και λόγο που ζωντανεύουν τον κόσμο και την εποχή του Παπαδιαμάντη. Εστιάσαμε στην ζωντάνια και στο χιούμορ των ηρώων, ένα χιούμορ που δεν περιμένει κανείς ότι κρύβεται μέσα στον φαινομενικά αυστηρό λόγο του συγγραφέα.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πόσο δύσκολο είναι να είσαι ταυτόχρονα στην ίδια παράσταση και ηθοποιός και σκηνοθέτης;

[wp_ad_camp_1]

"Είναι αρκετά δύσκολο, μα όχι ακατόρθωτο. Το χειρότερο για μένα ήταν ότι δεν μπορούσα να με βλέπω όπως τους συνεργάτες μου, πράγμα που με έβαζε σε μια κατάσταση σκηνικής ανασφάλειας. Με λίγο παραπάνω δουλειά όμως ξεπερνιούνται αυτά τα πράγματα."

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ: Είναι αρκετά δύσκολο, μα όχι ακατόρθωτο. Το χειρότερο για μένα ήταν ότι δεν μπορούσα να με βλέπω όπως τους συνεργάτες μου, πράγμα που με έβαζε σε μια κατάσταση σκηνικής ανασφάλειας. Με λίγο παραπάνω δουλειά όμως ξεπερνιούνται αυτά τα πράγματα.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πόσο δύσκολα ή εύκολα είναι τα πράγματα για τους ηθοποιούς σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης; Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο που θα ήθελε να γίνει ηθοποιός;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ: Σίγουρα δυσκολότερα από ότι ήταν στο παρελθόν, όπως και στα περισσότερα επαγγέλματα. Αν πάντως κάποιος θέλει να γίνει ηθοποιός... να γίνει.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ: Ευτυχώς σταμάτησα να κάνω σχέδια εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν σχεδιάζω πια. Μονάχα ονειρεύομαι.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια ευχή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΚΑΤΖΗΣ: Να χιονίσει και φέτος...

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστώ. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα.

Δελίνα Βασιλειάδη

[wp_ad_camp_1]

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE