ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΜΑΡΙΟ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗ - Δ.Βασιλειάδη

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Ποιος είναι ο Μάριος Μεβουλιώτης;

ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗΣ: Ο Μάριος Μεβουλιώτης είναι ηθοποιός από το 1999. Έχει επιλέξει συνειδητά τη Θεσσαλονίκη για τη ζωή και την τέχνη του και έχει στο ενεργητικό του πάνω από 50 πρεμιέρες.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της τέχνης; Για ποιο λόγο επιλέξατε την υποκριτική;

ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗΣ: Όταν ήμουν μικρός άκουγα πολύ θέατρο στο ραδιόφωνο. Με μάγεψε. Το διάλεξα πριν δω ζωντανά θεατρική παράσταση. Και όταν είδα θέατρο ήταν σα να διαλέξαμε ο ένας τον άλλον, η σκηνή και εγώ. Αμοιβαία πρόσκληση και πρόκληση.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πόσο δύσκολα ή εύκολα είναι τα πράγματα για τους ηθοποιούς σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης; Τι θα συμβουλεύατε έναν νέο που θα ήθελε να γίνει ηθοποιός;

ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗΣ: Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας. Να είμαστε παρόντες και ουσιαστικοί με τις προτάσεις μας και τη δράση μας. Να μην σταματάμε να πιστεύουμε. Σε ένα νέο θα συμβούλευα... τίποτα. Οι νέοι έχουν, ευτυχώς, την ικανότητα να βρίσκουν μόνοι τους το δρόμο τους.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για την παράσταση όπου πρωταγωνιστείτε.

ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗΣ: Πρωταγωνιστούμε 4 ηθοποιοί και μία μουσικός. Είναι μία ομαδική δουλειά-έρευνα πάνω σε 3 διηγήματα. Της Κοκκώνας το σπίτι, Ο Αλιβάνιστος και Ο Αμερικάνος.

Εργαστήκαμε πάνω στα κείμενα με κοινή ανάσα σχεδόν, ο ένας σε απόλυτη σύνδεση και επικοινωνία με τον άλλον. Προέκυψε η θεατρική πράξη, οι ρυθμοί, το τραγούδι, η σωματικότητα και οι εικόνες αβίαστα και οργανικά. Αλλωστε ο λόγος του Παπαδιαμάντη είναι αδύνατο να σε αφήσει αταξίδευτο.


ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια.

ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗΣ: Ετοιμάζω μία παράσταση χωρίς λόγο που θα περιλαμβάνει σώμα, τεχνικές σύγχρονου κουκλοθεάτρου, μαγικά, τεχνολογία και μουσική. Το θέμα της είναι η σχέση δασκάλου και μαθητή. Είναι ένας διάλογος ανάμεσα στην παιδαγωγική και την εκπαίδευση, ανάμεσα στα προσωπικά θέλω και τους γενικούς κανόνες. Η βιογραφία ενός ανθρώπου ζωντανεύει μέσα από τις μνήμες του, μέσα από ένα παιχνίδι εικόνων και συναισθημάτων. Η σκηνοθεσία είναι του Koldo Vio.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Η φιλοσοφία σας και μια φράση που σας εκφράζει.

ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗΣ: Δουλειά ναι και πολύ μάλιστα. Όχι δουλεία , ποτέ, για κανέναν .

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια ευχή.

ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΒΟΥΛΙΩΤΗΣ: Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Γη μας φιλοξενεί . Εύχομαι να κάνουμε στη Γη το δώρο που της αξίζει .

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστω. Εύχομαι καλή επιτυχία.

Δελίνα Βασιλειάδη

[wp_ad_camp_1]

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE