ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ- Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ένας από τους καλύτερους stand-up κωμικούς, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Κολοσσαίο για 8 μόνο ημέρες με τη μοναδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά 6- 12 ετών (και τους γονείς τους)! Πριν την πρεμιέρα μίλησε στο φιλμ νουάρ και απάντησε στις ερωτήσεις μας.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για εσάς, ώστε να σας γνωρίσουν λίγο καλύτερα οι αναγνώστες μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Είμαι stand up comedian, άρα προσπαθώ ό,τι υπάρχει στο περιβάλλον μου ή γύρω μου να το κάνω αστείο. Ίσως (είμαι) και λίγο storyteller, με μόνο περιορισμό στην όποια αφήγηση να παρεμβάλλονται πολύ συχνά αστεία.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τέχνη και πιο συγκεκριμένα τη stand-up κωμωδία;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Από μία παράσταση που είδα και κατόπιν από ερασιτεχνική ενασχόληση, όπως για τους περισσότερους.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Στις 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 και 29 Νοεμβρίου στο Θέατρο Κολοσσαίον θα παρουσιάσετε τη μοναδική ελληνική stand-up comedy για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Μιλήστε μας για αυτό το καλλιτεχνικό σας εγχείρημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Σαν δομή είναι ό,τι ακριβώς και το stand-up comedy για ενήλικες, μόνο που εδώ τα θέματα και η γλώσσα είναι κατάλληλα για παιδιά, αλλά κι επιλεγμένα έτσι ώστε κερδίζουν τον ενδιαφέρον και να προκαλούν το γέλιο των παιδιών αλλά και των γονιών τους. Τα θέματα αφορούν στη ζωή τους, από τη σχέση τους με τους γονείς, το σχολείο και του φίλους μέχρι το μέλλον και πώς το βλέπουν, τα επαγγέλματα, τα χόμπι τους ήρωές τους κι ένα σωρό ακόμα. Ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και τα τελευταία 2 παρουσιάζεται σταθερά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Ποιο είναι το πιο δύσκολο κοινό; Τα παιδιά ή οι μεγάλοι;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης καθώς είναι διαφορετικά εγχειρήματα, οπότε το καθένα έχει την αντίστοιχη δουλειά. Δεν σκέφτομαι το ένα κοινό δηλαδή σε σχέση με το άλλο. Έχω κατά νου πάντα τι θέλω να πω και να φτιάξω ως παράσταση στο καθένα ξεχωριστά. Από την άλλη, το stand-up comedy για παιδιά είναι ουσιαστικά μία παράσταση που απευθύνεται εξίσου και στους γονείς των παιδιών. Δεν είναι ένα παραμύθι για παράδειγμα που δεν αφορά σαν μυθοπλασία στους ενήλικες. Είναι μία παράσταση κωμωδίας που μιλάει για τα παιδιά και τη ζωή τους, άρα αφορά και στους γονείς τους. Δεν τους αποκλείει δηλαδή ως προς τη θεματολογία και το χιούμορ. Το αντίθετο μάλιστα.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πόσο σημαντικό είναι το γέλιο στη ζωή και την καθημερινότητά μας;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Για μένα είναι πολύ, είναι η δουλειά μου, άρα το βλέπω ως δομικό στοιχείο της καθημερινότητας. Γενικά θεωρώ το χιούμορ έναν καλό κώδικα επικοινωνίας ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζονται καλά αλλά πρέπει να συνυπάρξουν κοινωνικά ή επαγγελματικά.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πόσο σας έχει επηρεάσει η πανδημία του κορονοϊού ως άνθρωπο και δημιουργό;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Δημιουργικά καθόλου. Το γράψιμο και η πρόβα είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου πάντα. Οπότε αξιοποίησα τον χρόνο που αναγκαστικά είχα με όσο πιο παραγωγικό τρόπο μπορούσα. Ως προς την παραγωγή των παραστάσεων με έχει επηρεάσει όπως όλους. Έχει μεγάλη δυσκολία πια να προγραμματίσεις οτιδήποτε.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Τον Νοέμβριο είναι ο πρώτος κύκλος παραστάσεων της σεζόν στην Θεσσαλονίκη με την παιδική παράσταση και κατόπιν υπάρχουν παραστάσεις στην Αθήνα με το Τάιμινγκ, την παράσταση ενηλίκων, αλλά παράλληλα και περιοδεία.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια ευχή για τους αναγνώστες του φιλμ νουάρ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ: Stay covid free!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστώ θερμά.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ