Είμεθα βίρτσουαλ ριάλιτι!

Πασπατεύομαι, τσιμπιέμαι, αυτοχειριάζομαι… αναζητώντας εναγωνίως αποδείξεις πως είμαι πραγματικός! Πως είμαι ζωντανός και όχι ρεπλίκα, κατασκεύασμα εργαστηρίου βιντεοπαιχνιδιών και λοιπών εικονικών προσώπων και καταστάσεων.

Στην εικονική δημοκρατία μας, η πραγματικότης αναζητείται και δεν ανευρίσκεται. Όλα είναι προϊόντα εικονικής πραγματικότητας. Εικονικός πρωθυπουργός, εικονικοί υπουργοί, εικονική κυβέρνηση, εικονική αξιωματική αντιπολίτευση. Τα πάντα βρίσκονται στη σφαίρα του φαντασιακού, του κατασκευάσματος, του συλλογικού ψεύδους. Εδώ και μερικές μέρες οι εικονικοί εταίροι της εικονικής Ελλάδας στην εικονική Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού μας έβαλαν πραγματικό χέρι με την εικονική απόφαση του εικονικού ΓΑΠ για εικονικό δημοψήφισμα, τώρα χειροκροτούν, εικονικώς εννοείται, το εικονικό πολιτικό σύστημα που αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκρότηση εικονικής κυβέρνησης εικονικής συνεργασίας. Στην κυριολεξία!

Μάλιστα! Έτσι έχουν τα πράγματα. Τα πάντα κινούνται εν ροή εικόνων. Μια εικονική οικονομία, με εικονικό χρήμα και εικονικούς πολιτικούς και οικονομολόγους μάς παραμύθιασε πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι ό,τι καλύτερο έχει γεννήσει η παγκόσμια οικονομική σκέψη. Κι αφού κονιορτοποίησε τα πάντα, πραγματικώς και όχι εικονικώς, αποδεικνύεται εκ των υστέρων, επάνω στα ανθρώπινα συντρίμμια, πως πρόκειται για ακόμη μία εικονική πραγματικότητα, για το εργαστήριο της εικονικής πραγματικότητας μέσα στην οποία «ζούμε», την εικονική, κατά πως φαίνεται, ζωή μας. Γιατί ρε κυβερνητικά μαντρόσκυλα, μας την κλέψατε τη ζωή, κουρσέψατε τα όνειρα των νέων και τα οράματα των ανθρώπων.

Κι όταν οι πραγματικοί άνθρωποι καταφέρνουν να ξεφύγουν λιγάκι από την εικονική πραγματικότητα στην οποία τους έχετε καταδικάσει, κάνουν ρεζίλι τις εικονικές παρελάσεις σας, έχετε το θράσος να τους εγκαλείτε και να μιλάτε για προσβολή των θεσμών (πώς σας φάνηκε η αντίδραση του εικονικού εναλλακτικού δημάρχου Μπουτάρη;) και για κακή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Καλέ τι μας λέτε; Η αληθινή εικόνα των μαθητών που μουντζώνουν τους εικονικούς επισήμους και τους γυρίζουν το πρόσωπο, και των πολιτών που αποδοκιμάζουν μάς κάνουν ρεζίλι; Δεν ρεζιλευόμαστε με την εικόνα, που δυστυχώς δεν ανήκει στην κατηγορία της βίρτσουαλ ριάλιτι, των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό; Ρε μπας και είστε αλλού για αλλού; Αλλά τι ρωτάω, φυσικά και είστε. Ζείτε μέσα στη δική σας εικονική πραγματικότητα, εκείνη που δεν την αγγίζουν τα καθόλου εικονικά οικονομικά σας μέτρα λιτότητας, που επιβάλλετε στους πολίτες. Μάλιστα, εικονικέ συνταγματολόγε που έγινες εικονικός υπουργός οικονομικών, μάλιστα εικονική υπουργίνα της εικονικής Παιδείας που γέμισες τα σχολεία εικονικά βιβλία, μάλιστα εικονικοί αμφισβητίες βουλευτές και βουλευτίνες της κυβέρνησης (βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα), που ψηφίζετε ως αμνοί ό,τι σας προστάξει ο τσοπάνης.

Εν όψει της συγκρότησης της εικονικής κυβέρνησης εικονικής συνεργασίας, ζώντες εν μέσω εικονικών ανθρώπων, εικονικών σχέσεων, εικονικών ερώτων, εικονικών φίλων, εικονικών περιοδικών, εικονικών λόγων, εικονικού πρωταθλήματος, εικονικών κομμουνιστών, εικονικών πατριωτών, εικονικών καλλιτεχνών, εικονικών …εικόνων, ας ανασκουμπωθούμε. Προσοχή αδέλφια, μη μας κάνουν σαν τα μούτρα τους. Εμείς οφείλουμε να μείνουμε πραγματικοί και να στείλουμε τον εικονικό τους κόσμο στο αγύριστο. Η ώρα πλησιάζει…

Στράτος Κερσανίδης