ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΥΓΗΣ (Heojil Kyolshim / Decision to Leave) - Κριτική ΕΥΤΥΧΙΑ Χ. ΚΟΚΚΙΝΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΥΓΗΣ (Heojil Kyolshim / Decision to Leave) – Κριτική ΕΥΤΥΧΙΑ Χ. ΚΟΚΚΙΝΗ

Βαθμολογία : 4/5

Θρίλερ νοτιοκορεάτικης παραγωγής 2022

Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-Γουκ

Πρωταγωνιστούν: Τανγκ Γουέι, Παρκ Χε-ιλ, Γκο Κιουνγκ-πιό κ.α.

Υπόθεση:  Ένας Κορεάτης αστυνομικός ερευνά τον θάνατο ενός ορειβάτη. Η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν ερωτεύεται τη βασική ύποπτη, τη σύζυγο του νεκρού.

O Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κινηματογραφικός παραγωγός Παρκ Τσαν-Γουκ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο σινεφίλ κοινό χάρη στις αριστουργηματικές του ταινίες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το Oldboy, η Εκδίκηση μιας κυρίας, το Stoker και η δική μου αγαπημένη η Υπηρέτρια. Θεωρείται δικαίως ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σινεμά της πατρίδας του.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΥΓΗΣ (Heojil Kyolshim / Decision to Leave)  - Κριτική  ΕΥΤΥΧΙΑ Χ. ΚΟΚΚΙΝΗ

Η τωρινή ταινία αποτελεί σαφέστατα μία προσωπική του εξέλιξη, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πόσο ταλαντούχος είναι. Με ένα σενάριο-δυναμίτη καταφέρνει για ακόμη μία φορά να προσφέρει πολλαπλές εκπλήξεις στον θεατή με τις συνεχείς ανατροπές του, παρόλη τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας, η οποία ξεπερνάει τις δύο ώρες.

Στο πλάι του έχει μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, οι οποίοι συμπεριφέρονται λες και όλη αυτή η ιστορία αφορά μία πτυχή της καθημερινότητάς τους, ακόμη και αν οδηγεί σε επιμέρους μακάβριους επίλογους. Θα τολμούσα να πω ότι η ταινία στο σύνολό της δείχνει να χωρίζεται σε μικρές ιστορίες που όλες συγκλίνουν σε μία βασική αρχή, τη δύναμη της αγάπης, η οποία μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή για να υπερασπιστεί τον θρίαμβό της. Η τελευταία σκηνή της ανήκει πλέον στην ανθολογία των ταινιών εκείνων που θα αποτυπωθούν ανεξίτηλα στη μνήμη του κάθε θεατή.

ΕΥΤΥΧΙΑ Χ. ΚΟΚΚΙΝΗ