Ρέκβιεμ (Requiem)- Κριτική Ε.Χ.ΚΟΚΚΙΝΗ

Βαθμολογία: 4/5

Μεταφυσικό θρίλερ βρετανικής παραγωγής 2018

Πρωταγωνιστούν: Lydia Wilson, Joel Fry, James Frecheville, Brendan Coyle, Tara Fitzgerald κ.α.

Αριθμός επεισοδίων: 6

Υπόθεση: Η ζωή μίας τσελίστριας αναστατώνεται όταν η μητέρα της αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια της. Μία σειρά περίεργων ανακαλύψεων που σχετίζονται με την ταυτότητά της την οδηγούν σε ένα επαρχιακό μέρος, φέρνοντας την σε επαφή με μυστικοπαθείς ανθρώπους.

   Το ιδιαίτερα πρωτότυπο σενάριο με πολλές ανατροπές, οι οποίες συνθέτουν αριστοτεχνικά την πλοκή της ιστορίας είναι ένας από τους δύο βασικούς λόγους για να δει κάποιος τη σειρά. Ο δεύτερος είναι οι ερμηνείες των ηθοποιών με κορυφαίες αυτές της Lydia Wilson, του Joel Fry και του Brendan Coyle, τον οποίο οι φαν του Downton Abbey θα θυμούνται ως τον υπηρέτη John Bates. Η σειρά είναι εμπλουτισμένη από πολλά στοιχεία της κλασικής συνταγής των ταινιών τρόμου, χωρίς όμως να την καθιστούν τρομακτική για μέρος του κοινού. Παρά το γεγονός ότι στο τέλος της σειράς δίνονται οι απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα, υπάρχουν κάποια σημεία που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε έναν δεύτερο κύκλο της, αν και μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί.

   Συνοψίζοντας, θα έλεγα ότι η σειρά με την πληθώρα των ανατροπών της δεν κουράζει τον θεατή και παρακολουθείται με αμείωτο ενδιαφέρον.

ΕΥΤΥΧΙΑ Χ. ΚΟΚΚΙΝΗ