Για τη Μαρίτα του Αριστοτέλη Χαϊτίδη

Για τη Μαρίτα του Αριστοτέλη Χαϊτίδη

Για τη Μαρίτα του Αριστοτέλη ΧαϊτίδηΓια τη Μαρίτα

του Αριστοτέλη Χαϊτίδη

 

Ένας βαθιά γυναικείος μονόλογος

με την Έρη Μπακάλη

 

Μόνο για δύο παραστάσεις,

21 & 22 Μαΐου στο Θέατρο Τ

 

Μετά από μεγάλη επιτυχία σε θέατρα του γερμανόφωνου χώρου, το έργο του Αριστοτέλη Χαΐτίδη «Για τη Μαρίτα» με την Έρη Μπακάλη παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία του ιδίου και για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, μόνο για δύο παραστάσεις στις 21 και 22 Μαΐου στο Θέατρο Τ.

 

Ο μονόλογος «Για τη Μαρίτα» είναι ένα έργο βαθιά γυναικείο. Είναι η διεισδυτική ματιά στη ζοφερή πραγματικότητα που ζει μια γυναίκα, πολλά χρόνια έπειτα από τον θάνατο του μοναδικού της παιδιού. Η Μαρίτα, που πέθανε στην αρχή της εφηβείας της λόγω μιας σοβαρής διατροφικής διαταραχής, κυριαρχεί στη μνήμη της μητέρας της. Ωστόσο, η ίδια παραμένει μια μακρινή φιγούρα, σαν να μην έχει ζήσει ποτέ πραγματικά. Προσπαθώντας να διαχειριστεί το βάρος μιας ολόκληρης ζωής σε άρνηση, η μητέρα, ίσως στο τέλος των ημερών της, μονολογεί σε μια απόπειρα να ξεπεράσει τη μοναξιά μέσα της.

Μπορεί η καρδιά της να σπάσει ξαφνικά τα δεσμά της άρνησης;

Μπορεί η ψυχή της, συνηθισμένη να σιωπά, ξαφνικά να μιλήσει;

[wp_ad_camp_1]

Σε αυτό το έργο, ο Αριστοτέλης Χαΐτίδης επιχειρεί την προσέγγιση συναισθημάτων μέσω μιας εσωτερικευμένης ερμηνείας, αλλά και της ιδιαίτερης μουσικότητας της γλώσσας. Καθώς το πρωτότυπο έχει γραφτεί στα Γερμανικά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απόδοσή του στα Ελληνικά, καθώς διερευνούνται άλλες πτυχές του κειμένου.

 

Trailer παράστασης: https://vimeo.com/268524367

 

 

 [wp_ad_camp_1]

Λίγα λόγια για τον Αριστοτέλη Χαΐτίδη

 

Ο Αριστοτέλης Χαΐτίδης γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία. Σπούδασε Φιλολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με το θέατρο και τη μουσική. Τα τελευταία χρόνια εστιάζει στη συγγραφή θεατρικών έργων και τη σκηνοθεσία/παραγωγή τους. Μια ταινία μικρού μήκους σε δικό του σενάριο παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας και ταξιδεύει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ενώ μια ακόμα παραγωγή του σε δική του σκηνοθεσία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Schubert Theater, σημαντικό κουκλοθέατρο για ενήλικες στη Βιέννη.

[wp_ad_camp_1]

Λίγα λόγια για την Έρη Μπακάλη

 

Για τη Μαρίτα του Αριστοτέλη ΧαϊτίδηΗ Έρη Μπακάλη γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από το ελληνογαλλικό σχολείο και ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών. Ταυτόχρονα, άρχισε και μαθήματα υποκριτικής. Το 1991 πήγε στη Βιέννη, συνεχίζοντας τις σπουδές της στο Τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου και στη Σχολή Odeon, όπου και παρέμεινε 8 χρόνια, ως μέλος του θιάσου. Ακολούθησαν συνεργασίες σε πολλά θέατρα της Βιέννης με ελεύθερα σχήματα, φεστιβαλικές παραγωγές και περιοδείες σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Στην Ελλάδα έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές “Singles” και «Απόσταση Αναπνοής», καθώς και στην ταινία μικρού μήκους «Ζαφείρης».

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αριστοτέλης Χαΐτίδης

Ερμηνεία: Έρη Μπακάλη

 [wp_ad_camp_1]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις: Δευτέρα 21 & Τρίτη 22 Μαΐου στις 21:30

Τιμή εισιτηρίου: 10€ γενική είσοδος

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333

Parking: Με 3€ και την επίδειξη του εισιτηρίου σας, μπορείτε να αφήνετε το αυτοκίνητό σας στο parking που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Θέατρο Τ.

Για τη Μαρίτα του Αριστοτέλη Χαϊτίδη

Περισσότερες πληροφορίες: www.theatrot.gr,  www.facebook.com/theatrot/ και στο event της παράστασης www.facebook.com/events/205897516806215