Συνέντευξη με την ηθοποιό Αγοραστή Αρβανίτη

Συνέντευξη με την ηθοποιό Αγοραστή Αρβανίτη – Δελίνα Βασιλειάδη

Συνέντευξη με την ηθοποιό Αγοραστή ΑρβανίτηΣυνέντευξη με την ηθοποιό Αγοραστή Αρβανίτη

 

Στις 12, 13 και 14 Μαΐου το Θέατρο Αριστοτέλειον παρουσιάζει τη σουρεαλιστική κωμωδία RING της Λενόρ Κονφινό όπου πρωταγωνιστεί η Αγοραστή Αρβανίτη. Η ηθοποιός μίλησε στο φιλμ νουάρ και τη Δελίνα Βασιλειάδη λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη.

 

Δελίνα Βασιλειάδη: Μιλήστε μας για σας, για τις σπουδές σας, για το τι σας οδήγησε να ασχοληθείτε με το θέατρο.

Αγοραστή Αρβανίτη: Είμαι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδης και του Πανεπιστημίου Πειραιά στο τμήμα Πληροφορικής. Η αλήθεια είναι ότι από μικρή είχα καλλιτεχνικές τάσεις, αλλά στην πορεία λόγω ερεθισμάτων και συγκυριών έδωσα βάση στο σχολείο και το πανεπιστήμιο και αφού αποφοίτησα από εκεί πήγα στη δραματική σχολή. Έχω περάσει από διάφορες δουλειές, όπως πολλοί άλλωστε, η πληροφορική είναι αλήθεια ότι δε με κέντριζε ποτέ ιδιαίτερα και πιστεύω πως όταν κάτι δε σε κεντρίζει, δύσκολα θα γίνεις και πολύ καλός σε αυτό και εγώ θέλω να είμαι καλή, έχω αρκετά ψηλά τον πήχη για τον εαυτό μου. Όταν λοιπόν είχα τελειώσει και το πανεπιστήμιο και ήμουν σε μία τεράστια ανησυχία μέσα μου σε συνδυασμό με μια κομβική γνωριμία στη ζωή μου αποφάσισα να αλλάξω εντελώς τη ρότα στη ζωή μου, να πάρω το ρίσκο μου και να πάω στη δραματική σχολή. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου που τέλειωσα και τις δύο σχολές γιατί ότι μαθαίνεις μόνο καλό είναι και σε γεμίζει εφόδια για να παλέψεις μετά στην επαγγελματική σου ζωή -και όχι μόνο- αλλά σίγουρα η υποκριτική και το θέατρο με κέντρισε και με το παραπάνω, οπότε το ρίσκο καμιά φορά χρειάζεται. Αυτό που θα ήθελα είναι να κάνω επαγγελματικά βήματα που με εκφράζουν όπως μέχρι τώρα και να μπορώ να βιοπορίζομαι από αυτή την πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή δουλειά.

 

Δ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση όπου πρωταγωνιστείτε.

Συνέντευξη με την ηθοποιό Αγοραστή ΑρβανίτηΑ.Α.: Το “RING” είναι γαλλικό έργο της Λεονόρ Κονφινό στο οποίο οι δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν δεκαοκτώ διαφορετικές ιστορίες ζευγαριών με κοινό παρονομαστή τον έρωτα, την αγάπη, τη συντροφικότητα, την επαφή. Είναι τόσο διαφορετική η κάθε σκηνή αλλά με ένα μαγικό τρόπο όλα συνδέονται μεταξύ τους και καταλήγουν σε ένα πολύ γλυκό και συγκινητικό τέλος. Αυτό που με γοητεύει στο “RING” είναι η πολύ έντονη εναλλαγή συναισθημάτων, η δυναμική και σπιρτόζικη γραφή της Κονφινό και η ευρηματική σκηνοθεσία του Θανάση Τσαλταμπάση. Ο τίτλος έχει διττή σημασία, εκφράζει το δαχτυλίδι και την παλαίστρα γιατί οι σχέσεις τα έχουν όλα και σίγουρα την πλευρά της μάχης! Κερδισμένος πιστεύω δε βγαίνει κανείς… μόνο ο έρωτας.

 

Δ.Β.: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια σας;

Α.Α.: Οι σκέψεις μου και αυτό που νοιώθω είναι ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχει η κάθε εποχή πρέπει να προσπαθούμε να εξελισσόμαστε, πρώτα σαν άνθρωποι και μετά ο καθένας στο στοιχείο του. Να είμαστε ειλικρινείς και δοτικοί τόσο με τον ίδιο μας τον εαυτό όσο και με τους γύρω μας. Ειδικότερα για το θέατρο είναι αυτό που είπα και πριν, θέλω να είμαι σε βήματα που με εκφράζουν και προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερη. Για μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια δεν μπορώ ακόμα να πω κάτι, ελπίζω άμεσα να μπορώ και να έχω μία εξίσου ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική χρονιά όπως η φετινή,

 

Δ.Β.: Το θέατρο σήμερα στην Ελλάδα;

Α.Α.: Εγώ προσωπικά αποφοίτησα από τη δραματική τον Ιούνιο του ’13. Είμαι ενεργή θεατρικά από τότε, εδώ και τέσσερα χρόνια. Το θετικό απ’ τη μία για εμάς που μπήκαμε αυτήν την εποχή στο επάγγελμα είναι ότι βιώσαμε κατευθείαν τα δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει και αγριέψει θα έλεγα σε σχέση με παλαιότερα όπως παντού, απλώς σε εμάς είναι όλα πιο μεγεθυμένα γιατί είναι και η φύση της κάθε δουλειάς που παίζει ρόλο. Νομίζω ότι πλέον στο θέατρο στην Ελλάδα του σήμερα δεν υπάρχει καμία συνταγή επιτυχίας και όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα σκεφτεί πολύ που θα διαθέσει τα χρήματα του για μία παράσταση, από την άλλη υπάρχουν πολλές και αξιόλογες παραστάσεις οπότε ελπίζω ότι μία καλή παράσταση με κάποιο τρόπο θα βρει το δρόμο της.

 

Δ.Β.: Σας ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία.

Δελίνα Βασιλειάδη