Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Η μαγεία της Βερόνα

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Η μαγεία της Βερόνα

Ρωμαίος και Ιουλιέτα: Η μαγεία της Βερόνα

Αν ακούσετε, περνώντας τυχαία έξω από το ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (Βασ. Όλγας 150, τηλ. 2310 834996) Κυριακή μεσημέρι, διάφορα παιδάκια να αναφωνούν “Η Ιουλιέτα ήταν κούκλα” να ξέρετε ότι κυριολεκτούν: Η Ιουλιέτα ΗΤΑΝ κούκλα! Στην παράσταση Ρωμαίος και Ιουλιέτα, η μαγεία της Βερόνα (κάθε Κυριακή στις 11:30), το αριστούργημα του Σαίξπηρ διασκευάζεται και παρουσιάζεται με έναν ευφάνταστο πραγματικά τρόπο, όπου η μαγεία είναι διάχυτη σε όλα: στην έξυπνη διασκευή, στις ευρηματικές λύσεις και ιδέες, στα σκηνικά και τα κοστούμια, στην υπέροχη μουσική του Βιβάλντι που πλημμυρίζει τη σκηνή, στο χιούμορ και στην κωμική ματιά του σκηνοθέτη, στις υπέροχες χορογραφίες.

Το πολυαγαπημένο κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, φωτισμένο από ένα άλλο φεγγάρι, κομμένο και ραμμένο αριστοτεχνικά, ειδωμένο από άλλη ματιά, γίνεται παράσταση που κρατάει τα βασικά δεδομένα του μύθου (τον έρωτα, τη σύγκρουση, την απελπισία, τη δίψα για ζωή) και αλλάζει άλλα… που δίνουν όμως μια διαφορετική διάσταση (χιούμορ, έκπληξη και ένα διαφορετικό φινάλε). Δεν θα θέλαμε να δώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες για την πλοκή και την ουσία αυτού του διαφορετικού ανεβάσματος για να κρατήσουμε την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης των μεγάλων και της πρώτης φοράς των μικρών φίλων του θεάτρου. Σε αυτήν την παράσταση, πάντως, το «μεγάλο» σε μέγεθος (θίασος, σκηνικό, κατασκευές κ.λ.π.), συναντά στο δρόμο του την καλαισθησία και αυτό από μόνο του είναι πραγματικά μια άλλη πρόταση. Με μια προσοχή στον έμμετρο λόγο και στη στίξη, που να υπηρετεί ακριβέστερα το νόημα του κειμένου, από κάποιους ηθοποιούς, θα δέσει καλύτερα αυτός ο λόγος με τις θαυμάσιες χορογραφίες, τις εξαιρετικές φωνές στο τραγούδι και την κίνηση απ΄ όλους: κούκλες και ανθρώπους!

Ταυτότητα της παράστασης
Διασκευή – σκηνοθεσία – μουσική: Μαρίνος Καρπούζας.
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης.
Σκηνικά: Λία Τασούδη.
Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα.
Κατασκευή κούκλων: Λίτσα Μπήτιου.
Παίζουν: Γιώργος Επιτροπίδης, Παλμύρα Δημητρακοπούλου, Κώστας Καφαντάρης, Ηλέκτρα Γωνιάδου, Χρήστος Κατίδης, Μαρίνος Καρπούζας, Άννα Αϊδινίδου, Άννα Μανούδη, Κωνσταντίνα Κουτσαφτάκη, Χριστίνα Αθανασιάδου, Λίτσα Τζούρου και Φανή Σιώτη. Στα χορευτικά της Βερόνα εμφανίζεται η επαγγελματική ομάδα Jazz Dance Theater του Χρήστου Κατίδη.

Έρση Μαυρίδου