Φτου και βγαίνουμε!

12 μήνες περίπου κράτησε το «κρυφτό»… Ήταν τέλη Ιουνίου του 2010, όταν έβγαινε το τελευταίο τεύχος του εξώστη έτσι όπως το ξέρατε κι έτσι όπως το είχατε αγαπήσει. Και μετά, σιγή ασυρμάτου. See no evil, hear no evil.

Η οικονομική συγκυρία ήταν πολύ δύσκολη και οι προσπάθειες συνέχισης της έκδοσης του εντύπου έμοιαζαν με αυτοκτονία. Κάτι σπασμωδικά ραντεβού, κάποιες κουβέντες, ορισμένες επαφές, λίγες υποσχέσεις… και μετά το κενό! Έως ότου τον περασμένο Μάιο… πέσαμε από τα σύννεφα. Είδαμε τον “εξώστη”… αλλιώς. Χωρίς καμιά σοβαρή προσπάθεια προσέγγισης από τη… νέα τάξη πραγμάτων. Χωρίς καμιά προσπάθεια τήρησης των προσχημάτων. Χωρίς καμία προσπάθεια σεβασμού της ιστορίας του εντύπου. Το γεγονός μας ταρακούνησε. Μας αφύπνισε. Μας δραστηριοποίησε.

Και να’ μαστε λοιπόν! Έτοιμοι για τη νέα περιπέτεια. Έτοιμοι να πιάσουμε το σφυγμό της πόλης. Έτοιμοι να χωρίσουμε την ήρα από το στάρι, να μετρήσουμε τους φίλους μας (ευτυχώς, είναι πολλοί και τους ευχαριστούμε) και να αναμετρηθούμε με τους εχθρούς μας. Ξέρετε ποιοι είμαστε. Ξέρετε πού θα μας βρείτε. Το «κρυφτό» τελείωσε…

Θόδωρος Γιαχουστίδης