ΑΠΑΓΩΓΗ

ΑΠΑΓΩΓΗ (STOLEN)
Σκηνοθεσία: Σάιμον Γούεστ
Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζος Λούκας, Ντάνι Χιούστον, Μαλίν Άκερμαν, Σάμι Γκέιλ
Διάρκεια: 96’
ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ 3, VILLAGE COSMOS 4&5

STOLEN

Ο Γουίλ Μοντγκόμερι είναι εξαιρετικός ληστής. Η τελευταία του «δουλειά» στραβώνει: συλλαμβάνεται, φυλακίζεται κι αφού εκτίσει οκτάχρονη ποινή σε κατάστημα κράτησης, απελευθερώνεται. Ο ίδιος αποφασίζει να βελτιώσει τη ζωή του και να γεφυρώσει τη σχέση του με την έφηβη πια κόρη του. Το παρελθόν, όμως, σε θυμάται ακόμα κι αν εσύ το ξεχνάς, και οι πρώην συνεργάτες του Μοντγκόμερι, που νιώθουν προδομένοι, απαγάγουν την κόρη του ως πράξη εκδίκησης…
Η «Απαγωγή» είναι ένα φιλμ που μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε «ταινία Νίκολας Κέιτζ». Οι ταινίες που ανήκουν στην κατηγορία αυτή έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά: η υπόθεσή τους είναι σχετικά σαχλή και απλοϊκή, δεν υπάρχουν τεχνικά στοιχεία που να είναι άξια προσοχής ή επαίνου, και ο ογκώδης προϋπολογισμός τους δεν σημαίνει επ’ ουδενί και καλή ποιότητα.
Παρόλο που ταινίες σαν κι αυτή σε αποσπούν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και σε κάνουν να διασκεδάζεις με την ατέλειωτη κακογουστιά τους, δεν παύουν να σου δίνουν την αίσθηση ότι έχασες το χρόνο σου μόλις τελειώσουν. Η καταιγιστική τους δράση, γεμάτη με εκρήξεις, ληστείες και αυτοκίνητα, δεν σου επιτρέπει να βαρεθείς, ωστόσο υπάρχει ένα όριο στον αριθμό κακών ταινιών δράσης που κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει.
Ο Νίκολας Κέιτζ συνεχίζει ανεξήγητα να επιλέγει και να πρωταγωνιστεί σε τέτοιες ταινίες,  αποδεικνύοντας ότι πραγματικά έχει χαθεί… στα σταυροδρόμια της ψυχής κι έχει…αφήσει για καλά το Λας Βέγκας.

Αξιολόγηση: κακό (0)
Λένα Βρούσια