Έρωτας χωρίς αύριο Itsi Bitsi

Itsi Bitsi – Έρωτας χωρίς αύριο

«Το ρολόι βαράει 1962 και στην οθόνη πετιούνται Δανοί μουσικοί και τα «πειραματικά ήθη» μιας άλλης εποχής. Καλωσήρθατε στο Steppeulven ! Το πλάνο και η μουσική υπερκαλύπτουν την ηχητική δυσκαμψία που ενδεχομένως θα επιφέρει στον θεατή η βόρεια γλώσσα. Ο Eik και η Ibenζούνε τον παλμό των ημερών τους, μέσα στα μαγευτικά σκηνικά της Δανίας, σε έναν όμως βαθιά ρεαλιστικό κόσμο, που πίσω από τα φώτα κρύβει το απόλυτο σκοτάδι, εκεί που οι νέοι καλούνται να ερωτευτούν, να δημιουργήσουν και να επαναστατήσουν. Έρωτας χωρίς αύριο Itsi Bitsi Ένας έρωτας που δεν μπορεί να τον αντέξει η εποχή του. Η απογοήτευση που βιώνει ένας ρομαντικός σε μια περίοδο που επιτάσσει την απόλυτη αποχή από τις δεσμεύσεις, τα αλλεπάλληλα ανοίγματα στη μουσική, στις ατομικές και συλλογικές διεκδικήσεις, στον κόσμο των «τεχνητών παραδείσων» έρχονται να οδηγήσουν σε αποφάσεις που μπορεί τυχαία να οδηγήσουν στην επιτυχία ή και στην απόλυτη καταστροφή. Μια ατμόσφαιρα που συναρπάζει και μια υπόθεση που δεν προδίδει, καθώς δεν υπόσχεται την αιώνια ανεμελιά, αλλά δείχνει την διαρκή πάλη του εαυτού μας με τις ανολοκλήρωτές μας υποθέσεις.

Πού θα οδηγήσει όλο αυτό;

Αν δεν σας έπεισα, βάλτε το Itsi Bitsiστο youtube (οι Steppeulven θυμίζουν έντονα Bob Dylan) , και αφήστε τη μουσική να σας οδηγήσει στις αίθουσες.»

Έρωτας χωρίς αύριο Itsi BitsiΈρωτας χωρίς αύριο / Itsi Bitsi

(Δανία, 2014)

Σκηνοθεσία: Όλε Κρίστιαν Μάντσεν / Ole Christian Madsen. Σενάριο: Bo Hr. Hansen, Ole Christian Madsen. Με τους: Thure Lindhardt, Ola Rapace, Natalie Madueño. Έγχρωμη, 109΄.

 

Εφη Παλιοτζηκα