Ω, τι κόσμος μπαμπά!

Ω, τι κόσμος μπαμπά!

Ω, τι κόσμος μπαμπά!Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. στο πλαίσιο της Ανταλλαγής Θεατρικών Δρώμενων με τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και με τους Δήμους της Π.Κ.Μ., βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την θεατρική παράσταση

 

«Ω, τι κόσμος μπαμπά!»

του Κώστα Μουρσελά

από τη Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην»

επιμέλεια παράστασης Γιώτα Αλεξοπούλου

 

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00

στο Κινηματοθέατρο «Αλέξης Μινωτής» στους Αμπελόκηπους

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Το θεατρικό έργο: «Ω, τι κόσμος, μπαμπά!» του Κώστα Μουρσελά, είναι μια σπονδυλωτή, σαρκαστική και ανθρώπινη σάτιρα που καυτηριάζει την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας με δηκτικό χιούμορ και φαινομενικά ασύνδετα, διασκεδαστικού χαρακτήρα επεισόδια. Γραμμένο σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, την περίοδο της Χούντας, εξακολουθεί να παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο, και για το περιεχόμενο του, αλλά και για τη μοντέρνα γραφή του. Το όλο κείμενο χαρακτηρίζει ειδική αίσθηση του χιούμορ (άλλοτε καυστικό, άλλοτε μελαγχολικό, άλλοτε ευφυές και λαμπερό), καταδεικνύοντας «όλους» τους, τα θέματα, τις ροπές και την αντιφάσκουσα πολιτική και κοινωνική ζωή. Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική, ευφάνταστα κοστούμια και ιδιαίτερα σκηνικά και φώτα.

 

Ω, τι κόσμος μπαμπά!Συντελεστές:

 

Επιμέλεια παράστασης: Γιώτα Αλεξοπούλου

Μουσική – πιάνο: Νόννα Ιωαννίδου

Κοστούμια: Μιλένα Πετογιάν

Σκηνικά: «Φύρδην Μίγδην»

Χορογραφίες: Έλενα Γκαγκαμάνη

Μακιγιάζ: Όλγα Κουρουτσαλάκη, Ειρήνη Ραλλίδου, Άννα Τσεβλεκίδου

Φωτογραφίες: Μαρία Ζουμπουρίδου

Ήχος – φωτισμός: ΗΧΟΡΑΜΑ – Βαγγέλης Βαλάσης

 

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)

 

Ιωαννίδου Τασούλα, Καλέργης Τάσος, Κανταλάς Μάνος, Καστρινός Αντώνης, Κατούνα Ρίτσα, Κουρουτσαλάκης Κωστής, Κυριμίδου Ιωάννα, Μαζίδη Χαρά, Μαυρίδου Αντιγόνη, Παγωνούδη Ελισάβετ, Παναγιωτίδης Βασίλης, Παπαδημητρίου Αγλαϊα, Παπαευσταθίου Τάσος, Πετρουλάκη Βάνα, Ραλλίδου Ειρήνη, Σιορμανωλάκης Γιάννης, Τσεβλεκίδου Άννα, Τσεβλεκίδου Κατερίνα, Τσουρλή Μαρία, Χατζηανδρέου Ραφαέλα, Χατζηπαρτάλη Νίκη.