ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΝΟΥΡΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΝΟΥΡΗ- Δ. Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΝΟΥΡΗΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΝΟΥΡΗ

Σκηνοθετεί την αριστουργηματική παράσταση Αφέντης και Δούλος, μια θεατρική διασκευή της νουβέλας του Λέοντος Τολστόι Αφέντης και δούλος, όπου κρατά και το ρόλο του δούλου Νικήτα δίπλα στον αφέντη Δημήτρη Λιγνάδη. Ο χαρισματικός Γιώργος Νανούρης απάντησε στις ερωτήσεις του φιλμ νουάρ.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για σας. Για τις σπουδές και τη μέχρι τώρα πορεία σας. Για τις συνεργασίες σας. Πώς ξεκίνησε το ταξίδι σας στην τέχνη;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ: Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και από το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από το 2000 εργάζομαι ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

 

Δ.Β.: Είστε ηθοποιός και σκηνοθέτης. Προς τα πού γέρνει η ζυγαριά; Επίσης, έχετε ασχοληθεί και με το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η καρδιά σας πού βρίσκεται;

Γ.Ν.: Ιδανικά θα ήθελα να ασχολούμαι και με τα δύο χωρίς να αποφασίσω σε ένα. Σίγουρα όμως πλέον μ’ αρέσει περισσότερο να καταπιάνομαι με παραστάσεις που φτιάχνω εγώ. Έχω ασχοληθεί λίγο με την τηλεόραση και το σινεμά, ο φυσικός μου χώρος όμως θα έλεγα ότι είναι το θέατρο.

[wp_ad_camp_1]

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑΝΟΥΡΗΔ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση Αφέντης και Δούλος, όπου παίζετε και σκηνοθετείτε.

Γ.Ν.: Είναι μια πολύ ευτυχισμένη συγκυρία να δουλεύω σε κείμενο του Λ. Τολστόι με τον Δημήτρη Λιγνάδη τον οποίΟ εκτιμώ και θαυμάζω απεριόριστα και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Ο Δημήτρης μοιράζεται απλόχερα όσα έχει και ό,τι ξέρει. Και πιστέψτε με έχεις να πάρεις πολλά δουλεύοντας μαζί του. Έχουμε μια φτιάξει μαζί μια παράσταση που αγαπώ ιδιαιτέρως.

 

Δ.Β.: Μελλοντικά σχέδια.

Γ.Ν.: Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα.

 

Δ.Β.: Η τέχνη στην Ελλάδα της κρίσης.

Γ.Ν.: Η Τέχνη νομίζω σχεδόν πάντα υπό συνθήκες κρίσης λειτουργεί. Προσωπικά, η δυσκολία με πεισμώνει και με κάνει να θέλω να προσπαθώ ακόμα περισσότερο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αποζητώ τις δύσκολες συνθήκες, απλώς μπορώ να λειτουργήσω κάτω από αυτές.

[wp_ad_camp_1]

Δ.Β.: Η φιλοσοφία σας.

Γ.Ν.: Τα πράγματα για μένα είναι απλά και σε όλα τα επίπεδα προσπαθώ να εφαρμόζω το εξής: Μην κάνεις στον άλλο αυτό που δε θα ήθελες να σου κάνουν.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

Δ.Β.: Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Δελίνα Βασιλειάδη