Συνέντευξη με τον ηθοποιό Μάριο Μεβουλιώτη. - Δελίνα Βασιλειάδη

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Μάριο Μεβουλιώτη. – Δελίνα Βασιλειάδη

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Μάριο Μεβουλιώτη. - Δελίνα Βασιλειάδη Ο ταλαντούχος ηθοποιός Μάριος Μεβουλιώτης δεν είναι άγνωστος ούτε στη στήλη του φιλμ νουάρ, αλλά ούτε φυσικά και στο φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης μας. Με μια πολύ μεγάλη και διαρκώς ανοδική πορεία στον χώρο του θεάτρου έχει κατορθώσει να καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον σημαντικούς ηθοποιούς της πόλης μας-και όχι μόνο. Αυτήν την περίοδο τον συναντούμε στην παιδική παράσταση «ΝιΠι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου», ενώ παράλληλα ετοιμάζει και πολλά άλλα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά εγχειρήματα…

Δ.Β.: Η στήλη μας παρακολουθεί την πολύ μακριά και επιτυχημένη πορεία σας στον χώρο της τέχνης. Πείτε μας τι έχει αλλάξει στη ζωή σας από την τελευταία φορά που μιλήσαμε;

Μ.Μ.: Σας ευχαριστώ πολύ. Πορεία στον χώρο της τέχνης σημαίνει για μένα, να ξεκινάς κάθε φορά από το μηδέν, έτοιμος για νέες προκλήσεις, νέα εμπόδια, νέες εμπειρίες. Το καλοκαίρι ήταν δημιουργικό και όμορφο με την πετυχημένη παρουσίαση της παράστασής μας Τα δέντρα μιλούν στο OpenVillageFestivalστον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου. Ο χειμώνας έρχεται με πολλή δουλειά, πολλές προσδοκίες και καινούργιο υλικό. Όσο και να προσπαθούμε όμως ο καθένας στο τώρα του, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αγνοούμε ότι γίνεται πόλεμος ακριβώς τη στιγμή που μιλάμε. Η πιο φριχτή μορφή πολέμου με θύματα χιλιάδες αμάχους , παιδιά… όσοι θα καταφέρουν να επιζήσουν θα είναι διωγμένοι για πάντα.

Δ.Β.: Πώς είναι τώρα τα πράγματα στην πόλη μας από καλλιτεχνικής πλευράς;

 

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Μάριο Μεβουλιώτη. - Δελίνα Βασιλειάδη

Μ.Μ.: Στη Θεσσαλονίκη συμβαίνουν αξιόλογα πράγματα στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά λείπουν οι επιδοτούμενες σκηνές με θιάσους που να μπορούν να αναλαμβάνουν ρεπερτόριο και να καλύπτουν επαγγελματίες. Τα θέατρα στην πόλη παρουσιάζουν φιλοξενούμενες παραστάσεις που εναλλάσσονται γρήγορα. Το ΚΘΒΕ πάντα δίνει ένα σταθερό καλλιτεχνικό στίγμα, αλλά το ελεύθερο θέατρο χρειάζεται ενίσχυση. Παρόλες τις δυσκολίες οφείλουμε να δίνουμε παρόν.

Δ.Β.: Μιλήστε μας για την παράσταση όπου πρωταγωνιστείτε.

Μ.Μ.: ΝιΠι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου. Μια παράσταση που θέλω να πηγαίνω να παίζω, γιατί έχει σπαθιά , θησαυρούς, έρωτες, δράκους, γοργόνες, θάνατο, τρέξιμο, αγάπη, εξουσία, ψέμα, αλήθεια, ενέργεια, μουσικές, σκηνικά, τρέλα, πειρατές, πλοία, θάλασσα, χανούμισσες, μπαρμπαριά και το καλύτερο; Έχει ένα υπέροχο κλίμα μεταξύ όλων των συντελεστών και ηθοποιών.

Δ.Β.: Μελλοντικά σχέδια.

Μ.Μ.: Roix Mat (Ρουά Ματ ).Μια παράσταση χωρίς λόγια με χρήση τεχνολογίας , σύγχρονο κουκλοθέατρο , μαγικά .Έχει να κάνει με το λαβύρινθο του μυαλού και τις ανθρώπινες αδυναμίες και σχέσεις. Στην ιστορία μας ένας δάσκαλος προσπαθεί να προσεγγίσει έναν μαθητή του, όταν αυτός ξαφνικά απομακρύνεται από το κοινωνικό σύνολο για προσωπικούς λόγους. Ο δάσκαλος θα σταματήσει την προσπάθεια και τότε ο χρόνος σταματάει στη θλίψη, στην ποινή, στην ενοχή. Υπάρχει ελπίδα; Ναι, πάντα υπάρχει. Το Νοέμβριο στο Vitruvian Thing.Επίσης έρχονται κι άλλα projects που θα σας πω αργότερα.

 

Συνέντευξη με τον ηθοποιό Μάριο Μεβουλιώτη. - Δελίνα Βασιλειάδη Δ.Β.: Ένα τρελό σας όνειρο.

Μ.Μ.: Να σταματήσουν οι βαθμοί στα σχολεία

Δ.Β.: Μια ευχή.

Μ.Μ.: Ισότητα για όλο τον κόσμο ,χωρίς αυτό να αποκλείει τη διαφορετικότητα.

Δ.Β.: Η φιλοσοφία σας.

Μ.Μ.: Η ελευθερία θέλει δουλειά .

Δ.Β.: Σας ευχαριστώ κι εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι κάνετε.

Δελίνα Βασιλειάδη