The Girl on the train

The Girl on the train -Το κορίτσι του τρένου

The Girl on the trainΗ ταινία παρακολουθεί παράλληλα τις ζωές της Ρέιτσελ, αλκοολικής και συντετριμμένης από την αποτυχία εξωσωματικής και το μετέπειτα διαζύγιο της, της Άννα, διαδεχθείσας συζύγου και μητέρας του παιδιού του πρώην άντρα της και της Μέγκαν, γειτόνισσας της Άννα και νταντάς του παιδιού. Όταν η Μέγκαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς , η Ρέιτσελ, η οποία παίρνει κάθε μέρα το τρένο, το οποίο περνάει μπροστά από τα σπίτια της Άννα και της Μέγκαν, νιώθει ότι μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στις έρευνες ανίχνευσης της αλήθειας, αρκεί να επαναφέρει την αδρανοποιημένη από το ποτό μνήμη της.
Η ταινία βασίζεται στο επιτυχημένο βιβλίο της Πόλα Χόκινς. Παρά το γεγονός ότι έχει μεταφερθεί σε άλλη πόλη (Μανχάταν), παραμένει πιστή στο βιβλίο και την αναπαράσταση των χαρακτήρων. Η Έμιλυ Μπλαντ, ιδανική επιλογή στο ρόλο της αλκοολικής και καταθλιπτικής Ρέιτσελ, καταφέρνει να σηκώσει πάνω της το βάρος της ταινίας. Ιδιαίτερη μνεία στο βλέμμα της και πως αυτό πολλές φορές υπερέχει δραματουργικά. Η Χάλεϊ Μπενετ, την οποία πολλοί ίσως θυμούνται από την κομεντί Music and Lyrics στο πλευρό των Χιου Γκράντ κ Ντρου Μπαριμορ, παραπαίει ανάμεσα στη φαινομενική ελαφρότητα και το εσωτερικό βάρος της παρελθοντικής της θλίψης. Σε επίπεδο μάρκετινγκ, η ταινία παραλληλίζεται με το Gone Girl του 2014, κυρίως για την ανατροπή στο φινάλε. Εντούτοις, η ταινία, όπως και το βιβλίο, κυλάει άνευρα μέχρι τη μέση περίπου και όλη η δράση επικεντρώνεται στο τέλος, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να είναι τόσο σοκαριστική, όπως δηλώνεται. Παραμένει όμως μέχρι τέλους καθρέφτης της σημερινής κοινωνίας, με απόλυτα τεκμηριωμένες ψυχολογικά αντιδράσεις από τους ήρωες.

Έφη Κοκκίνη

The Girl on the trainThe Girl on the train

«Το κορίτσι του τρένου»

Ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου αμερικανικής παραγωγής 2016

Σκηνοθεσία: Tate Taylor, βασισμένο στο best seller βιβλίο της Pawla Hawkins, η οποία έχει συνυπογράψει το σενάριο με την Erin Cressida Wilson

Πρωταγωνιστούν: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Luke Evans, Edgar Ramirez κ.α.