Tomorrow is another day (1951)

Tomorrow is another day (1951)

Ο κατάδικος Bill Clark ( Steve Cochran ) βγαίνει μετά από δεκαοκτώ χρόνια από τη φυλακή και συναντά έναν εντελώς αλλαγμένο κόσμο. Προσπαθώντας να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, βρίσκεται ένα βράδυ να χορεύει σε ένα γειτονικό μαγαζί, και εκεί γνωρίζει την Catherine Higgins (Ruth Roman). Αφού την πολιορκήσει αδέξια, ένα βράδυ ανεβαίνει τυχαία στο σπίτι της, όπου την περιμένει ο υπαστυνόμος που την συντηρεί οικονομικά. Γίνεται συμπλοκή, ο Bill λιποθυμά και η Cay (Catherine) πυροβολεί θανάσιμα τον αστυνομικό.

 Tomorrow is another day (1951)Ωστόσο, δεν το αποκαλύπτει στον Bill και τον αφήνει να πιστεύει πως το έκανε ο ίδιος. Το σκάνε λαθραία από την πολιτεία όπου αλλάζουν τα ονόματά τους και παντρεύονται. Μια μέρα συναντούν ένα ζευγάρι τους Dawson οι οποίοι τους προσκαλούν να έρθουν μαζί τους στη συγκομιδή των λαχάνων και να εργαστούν εκεί. Ενώ η ζωή τους κυλά όμορφα και η Cay μένει έγκυος, ο μικρός γιός των Dawson βλέπει τη φωτογραφία του Bill σε ένα περιοδικό και έτσι αρχίζουν να κινούνται υποψίες.

Το ζευγάρι των Dawson μετεωρίζεται ανάμεσα στο αν πρέπει να καταδώσει τον Bill για τα εύρετρα, ωστόσο μετά από ένα ατύχημα που είχε ο σύζυγος της Henry (Ray Teal) η Stella ( Lurene Tuttle) καλεί την αστυνομία. Όταν οδηγηθούν στο τμήμα, το ζευγάρι ανακαλύπτει πως ο υπαστυνόμος πριν πεθάνει είχε ομολογήσει πως η Cay τον πυροβόλησε σε αυτοάμυνα, και έτσι η υπόθεση κλείνει.

Ένα συμπαθητικό έργο, με στιγμές αγωνίας, πάνω σε ένα αρκετά πρωτότυπο σενάριο. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Cochran και Roman δίνει την απαραίτητη σπίθα σε μια -στην πλειοψηφία της- ευθύγραμμη πλοκή όπου το happy ending έρχεται αβίαστα να επιβεβαιώσει τον τίτλο της ταινίας: μπορεί κάποιος να αφήσει πίσω το παρελθόν του, και να ξαναρχίσει μια νέα ζωή.

Έφη Παλιοτζήκα

Tomorrow is another day 1951