ΖωνταΝάνοι

ΖωνταΝάνοι

Ιδρύθηκαν ως τρίο το 1993: Πάνος Νάνος (κιθάρα), Ανδρέας Νάνος (μπάσο) και Αλέξης Νάνος (τύμπανα). Πρωτοεμφανίστηκαν με τη Σούζυ και την Ευανθία στα φωνητικά, σε μια μνημειώδη συναυλία στο Καπάνι, το 1995. Κατά καιρούς έχουν περάσει από τις τάξεις τους ο Ευκάλυπτος (μπάσο), οι αδερφοί Γιώργος Μπαντούκ (διαστημικές κιθάρες) και Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα), η Χριστίνα (φωνή), o Γιάννης Μαρίνος (τρομπόνι) και ο Μιχάλης Βρέττας (βιολί).

Νάνοι

Ως ανεξάρτητη εναλλακτική ροκ μπάντα έχουν συμπράξει συναυλιακά με πολλές εγχώριες δυνάμεις (Τρύπες, Last Drive, Blues Wire, Ξύλινα Σπαθιά, Ξάξακες, Deus X Machina, Ziggy Was…) και έχουν σαπορτάρει αρκετούς επισκέπτες θρύλους (Savage Republic, Deadmoon, Television Personalities, Στιβ Γουίν, Leningrad Cowboys…) εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Δισκογραφικές δουλειές κάνουν κάθε έξι χρόνια: Λινguaφών (2000) με ηχομάστορα τον Σωτήρη Νούκα, Nanodrive (2006) με τους Τίτο Καριωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα και τώρα έρχεται οσονούπω (30 Μαρτίου) το ολόφρεσκο Five Boxes (2012), με παραγωγό και μέλος τον Ασκληπιό Ζαμπέτα, που συμμετέχει και στις συνθέσεις. Στο nanoi.gr κυκλοφορεί ήδη το πρώτο νέο τραγούδι νανο-βιντεοκλίπ Voice in a cage, με εικόνες δια χειρών Σίμου Νάνου.

Η τρέχουσα σύνθεσή τους είναι πενταμελής: κιθαρίστες οι Πάνος Νάνος και Ασκληπιός Ζαμπέτας, μπασίστας ο Κώστας Χασιώτης, ντράμερ ο Αλέξης Νάνος και φωνή/κιθάρα ο Σίμος Νάνος. Θα τους απολαύσουμε ζωντανούς την τσικνοΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο EIGHTBALL CLUB (Πίνδου 1, Λαδάδικα) με σπέσιαλ προσκεκλημένη τη φωνή της Σεμέλης Ταγαρά (κιθάρα δεν θα παίξει;) και προεόρτια υποδοχή από τους No Fuel.

Είσοδος: 8 ευρώ με μπίρα. 8 στο 8!
Τα θυρανοίξια όμως είναι στις 20:30…

Κώστας Καρδερίνης