Άγαμοι Θύται

Οι Άγαμοι Θύται… στο Δημόσιο

Η μουσικο-θεατρική παράσταση Οι Άγαμοι Θύται… στο Δημόσιο ανεβαίνει από το Κ.Θ.Β.Ε. και την ομάδα Άγαμοι Θύται στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 2315200200), σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη, ενός εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας.

Άγαμοι Θύται

Οι Άγαμοι Θύται, πάντα συνεπείς στην προσπάθειά τους να προσφέρουν χαρά και γέλιο στο κοινό τους, δημιούργησαν μια παράσταση όπου κυριαρχεί το χιούμορ, ενώ συνυπάρχει η μουσική με το χορό, ο θεατρικός μονόλογος με το τραγούδι, το ποιητικό στοιχείο με τη σάτιρα και την κωμωδία. Οι ηθοποιοί, μέσω των μικρών και γρήγορα εναλλασσόμενων έξυπνων και σπιρτόζικων σκετς, χρησιμοποιώντας καθημερινό και απλό -αλλά σε καμία περίπτωση απλοϊκό- λόγο, κατορθώνουν σχολιάζοντας καταστάσεις, πρόσωπα και γεγονότα της επικαιρότητας (και όχι μόνο!) να μαγνητίσουν αμέσως, από την πρώτη κιόλας ατάκα, το κοινό, κάνοντάς το να γελά αβίαστα.

Τα πνευματώδη, ευφυή κείμενα των Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Γιώργου Κλήμεντου και Χρήστου Τολιάδη, ο πολύ γρήγορος ρυθμός του έργου, αλλά και το ταλέντο των ηθοποιών, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας μεγάλης ευθυμίας στο θέατρο, τη στιγμή που οι θεατές γελούν με την καρδιά τους. Αν και όλα τα κομμάτια-μονόπρακτα του έργου είναι και υπέροχα και ξεκαρδιστικά, ξεχώρισαν για το χιούμορ τους ο Νονός, το Κουρείον «Η ειλικρίνεια» και η Γιαγιά Ζαφείρω σε ερμηνεία Ιεροκλή Μιχαηλίδη, οι Καρυάτιδες με τις Ρούλα Μανισάνου και Εβελίνα Παπούλια και ο Εξαρτημένος με τον Ταξιάρχη Χάνο. Για την ευαισθησία του ξεχώρισε το Ένας άστεγος, που ερμηνεύει ο σκηνοθέτης, μόνος καθισμένος σε ένα παγκάκι στη μέση της σκηνής.

Εμπνευσμένη η ιδέα η παράσταση να ξεκινά πριν ακόμα σηκωθεί η αυλαία, με την εμφάνιση μιας κοπέλας στη σκηνή σε ένα ρόλο-έκπληξη, που επιδρά πολύ θετικά στη διάθεση του κοινού, καθώς ήδη προκαλεί με τα λόγια, τον τρόπο και τις κινήσεις της γέλια και χαμόγελα, προϊδεάζοντας τον κόσμο για αυτό που θα ακολουθήσει. Εξαιρετική η μουσική της παράστασής, με τους μουσικούς Ευγενία Πανταζόγλου, Αλέκο Παπαδόπουλο, Στέλιο Τσοπανίδη και Φώτη Μίγγα, καθώς και τους συντελεστές του μουσικού σχήματος Zand the Band, Φώτη Παπαθεοδώρου, Σωτήρη Κατσουλάκο και Γιάννη Τζιάλλα, να παίζουν ζωντανά επί σκηνής σε όλη τη διάρκεια του έργου. Πάρα πολύ καλός ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, καταπληκτική –όπως πάντα-, με υπέροχη φωνή και εκπληκτική κίνηση η Εβελίνα Παπούλια, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Ταξιάρχης Χάνος τόσο στην πρόζα όσο και στο τραγούδι.

Δελίνα Βασιλειάδη