Χατζής - Ελπίδα

Ο Κώστας Χατζής και η Ελπίδα στο Stage

Χατζής - Ελπίδα

Ο Κώστας Χατζής είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς και γνωστούς κλασικούς Έλληνες τραγουδοποιούς, που αγαπήθηκε από τον κόσμο για το ξεχωριστό μουσικό του στυλ και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του. Τα τραγούδια του –αν μη τι άλλο ιδιόμορφα για την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησαν- δεν άργησαν να περάσουν το κατώφλι πολλών ελληνικών σπιτιών, καθώς το μεγάλο φάσμα των μηνυμάτων τους (πολιτικά, κοινωνικά και φυσικά ερωτικά), αλλά και η αύρα ελευθερίας που ενείχαν άφηναν ελάχιστους αδιάφορους.

Από την άλλη πλευρά, η Ελπίδα αποτελεί μία από τις πιο γνώριμες ερμηνευτικές φυσιογνωμίες της δεκαετίας του ’70 (και εντεύθεν) η οποία έχει χαρίσει τη φωνή της σε πιο «ποπ» ακούσματα της τότε περιόδου με ένα εξίσου μοναδικό ηχόχρωμα που την κάνει αναγνωρίσιμη μέχρι σήμερα.

Οι δυο μεγάλοι καλλιτέχνες ενώνουν φέτος ξανά (μετά από σχεδόν 30 χρόνια!) τις φωνές τους –παρέα πλέον και με τη μεγάλη εκατέρωθεν εμπειρία τους- προκειμένου να θυμίσουν στο κοινό παλιές αξέχαστες επιτυχίες, που ακόμη εντυπωσιάζουν και συγκινούν. Η κιθάρα, οι μπαλάντες και η βραχνή χροιά του Χατζή συναντούν τα σκερτσόζικα γυρίσματα της Ελπίδας σε ένα πρόγραμμα που έχει κάτι απ’ τα παλιά. Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο γύρω στις 23:00, τους βρίσκετε στο Stage στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους, τραγουδιστικά, η Μαρία Αλεξίου και η Νατάσα Κωνσταντίνου, ενώ την ορχήστρα διευθύνει ο Γιώργος Παγιάτης.

Βάγια Πολυζωΐδου