φιλμ… κουβάρ! τ.10

Η τέχνη μιμείται την ζωή ή η ζωή την τέχνη; Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Είναι τόσο μ@λ@κες;

Αυτά και άλλα ρητορικά ερωτήματα ταλανίζουν το καμένο και άδειο-πια-από-εγκεφαλικά-κύτταρα μυαλουδάκι μου, τον τελευταίο καιρό, και σκέφτομαι να τα θέσω σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Τέτοιο, πάντως, καλοσκηνοθετημένο πολιτικό –και-καλά-θρίλερ ούτε στο σινεμά έχουμε δει. «Αι Ειδοί του Μαρτίου» σε λάιβ στρίμινγκ… Άμα είναι καλή η εταιρεία παραγωγής (γνωστή και ως «τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων») και ταλαντούχοι σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και –κυρίως- ηθοποιοί, βλέπετε τι ωραία (και low budget, κυριολεκτικά) φιλμ γίνονται; Ανεξάρτητο κινηματογράφο, βέβαια, δεν θα το πεις. Αμερικανιά… Και προβλέψιμο τέλος είχε και πολλά κλισέ!

Κι αυτή δεν είναι Βουλή, το Κλουβί με τις Τρελές είναι!!!

Θα την πω την αμαρτία μου! Όταν ακούω τον Σαρκοζί, μου κάνει σαν τον Αστερίξ (σόρι Κλαβιέ, σόρι Αστερίξ)!?@ Συνειρμικά, λοιπόν, η Μέρκελ μου φέρνει σε… Οβελίξ (σόρι Ντεπαρντιέ, σόρι Οβελίξ,)!?&*$# Έπεσε και στη μαρμίτα… C’ est fous cette grec!

Αν και στους περισσότερους συνειρμικά αυτή φέρνει σε άλλο ιστορικό πρόσωπο, ομοϊδεάτη και συμπατριώτη (της)…

Θα πω και την άλλη αμαρτία μου! Το φχαριστήθηκα που για λίγο φοβήθηκαν τα αλλοδαπά τις προάλλες (με το δημοψήφισμα ντε) και κυρίως τα γαλλάκια (μέσα σε μια μέρα έπεσαν αυτά στον πόλεμο έλεγε ο πατέρας μου…)!

Τα αγγλάκια, από την άλλη, ατάραχα και σιωπηλά. Είδες, άμα έχεις τα ριάλια (τα σελίνια μονά και διπλά, τα μονόλιρα, πεντόλιρα κλπ.) και όχι το αυγό στον κ@λ@, πόσο φλεγματικός μπορείς να είσαι!!!
Κι ενώ όλα τα κανάλια είχαν ζωντανές συνδέσεις με βουλή, ανοιχτά παράθυρα, πόρτες, όλα στην φόρα… το γερμανοκάναλο συνέχιζε σταθερά το μες την τρελή χαρά πρόγραμμά του! Τυχαίο? Δεν νομίζω!!!

Και τι ήταν αυτό το βράδυ της περασμένης Κυριακής έξω από το Προεδρικό Μέγαρο; (γιατί μέσα, είμαι σίγουρη, ότι οι 3 τους θα χαζολογούσαν, παίζοντας καμιά ξερή στα γρήγορα)… Μόνο τσαντίρια δεν στήσανε. Την τέντα του Ωνάσειου μου θύμισε (να με κάτι τέτοια, δείχνω την ηλικία μου*%)!!!
Δεν έφυγαν, όμως, παραπονεμένοι. Κάτι τους μοίραζαν μέσα από τα κάγκελα! Και, μετά από σπρωξίδια και μπουνίδια, όλοι κάτι πήραν… Κι εμείς, τα (ίδια)…

…(3) μουου μουου μουου!!!

Αυτές τις μέρες, πάντως, όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι τα δούλεψαν τα παχυλά μισθά τους. Η αλήθεια να λέγεται.

Γεια! Φεύγω για Φεστιβάλ και μετά Χαβάη! Ο Αλεξάντερ (Πέιν) είπε ότι όλοι εκεί είναι όμορφοι και ηλιοκαμένοι (σαν τον Κλούνεϊ)! (πολύ) Πέρα από τον παράδεισο (Stranger than paradise, Τζάρμους), δυστυχώς…

Έλσα Κουτελοπούλου