meevtirio-poster

1ο ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΚΩΜΩΔΙΑΣ

meevtirio-poster25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

@ μαιευτήριο / εδώ που γεννιούνται τα αστεία

Βαλαωρίτου 19 / Θεσσαλονίκη


     Το Μαιευτήριο Comedy Club διοργανώνει το 1ο ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΚΩΜΩΔΙΑΣ και σας καλεί να γνωρίσετε όλα τα σύγχρονα είδη κωμωδίας που διασκεδάζουν εκατομμύρια θεατών σε όλο τον κόσμο.
StandUp Comedy, Improv Comedy, ανοικτά μικρόφωνα κωμωδίας, Stand-Up Science, σεμινάρια και μαθήματα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας, από τις 25 Νοεμβρίου ως τις 5 Δεκεμβρίου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται παράλληλα και σε συνεργασία με το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ.
Τον χορό των παραστάσεων ανοίγει ο Μιχάλης Μαθιουδάκης –που ήδη έχει γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης- με την τρίτη του solo παράσταση «Όλο Λάθος». Ελάτε να αγαπήσουμε όλοι μαζί τα λάθη μας, νοσταλγώντας πράγματα για τα οποία δεν θα πρεπε να μετανιώσουμε ποτέ.
Την σκυτάλη παίρνει η παράσταση «Stand Up Science», όπου επιστήμονες και κωμικοί με επιστημονικό υπόβαθρο θα σας πείσουν ότι η ακαδημαϊκή γνώση δεν είναι για χασμουρητά, αλλά και για γέλια μέχρι δακρύων. Σύγχρονα επιστημονικά θέματα παρουσιάζονται με μια ιδιαίτερη, κωμική ματιά.
Το φεστιβάλ συνεχίζεται με το ανοιχτό μάθημα κωμικού αυτοσχεδιασμού υπό την επίβλεψη του κωμικού χοροδιδάσκαλου Στέλιου Ανατολίτη, που ολοκληρώνεται με μια παράσταση από τους απόφοιτους του τμήματος Improv και την επαγγελματική, αυτοσχεδιαστική ομάδα Felizol.
Η άγρια ομορφιά της κωμωδίας ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας αμέσως μετά, με το 5ο επεισόδιο του OpenKwMic. Εδώ… θα απολαύσετε παλιούς και νέους κωμικούς σε ολόφρεσκα κείμενα και θα αναδείξετε εσείς τον πιο αστείο κωμικό με την ψήφο σας.
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μια παράσταση-σύζευξη Αγγλίας και Ελλάδας, με την συμμετοχή των Felizol και του Phil Lunn. Ο Βρετανός αυτοσχεδιαστής θα αφηγηθεί τη ζωή μιας ξεπεσμένης τραγουδίστριας καμπαρέ, ερμηνεύοντας τα τραγούδια της, πάντα με τη βοήθεια του κοινού.

maieutirio
Το πρόγραμμα παραστάσεων είναι το εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 & ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
ΟΛΟ ΛΑΘΟΣ / Μιχάλης Μαθιουδάκης

Ο νέος stand up μονόλογος του Μιχάλη Μαθιουδάκη
Το «ΟΛΟ ΛΑΘΟΣ» αστειεύεται με: 
– Τα λάθη που έκαναν οι γονείς μας στην διαπαιδαγώγηση μας (και που ερήμην τους μας έκαναν καλό) 
– Την έννοια της «διαφωνίας» που τείνει να εξαφανιστεί από τον πλανήτη
– Την παιδική φαντασία που δεν έχει όρια 
– Τους παλιούς φίλους και συμμαθητές 
– Το ροχαλητό
– Το γραφιστικό λάθος που έκανε μία αφίσα πανηγυριού έργο τέχνης
– Το ηλίθιο λάθος που έκανε τον Μιχάλη Μαθιουδάκη ρεζίλι σε μία Ισπανίδα 
Μα πάνω απ’ όλα αστειεύεται με: 
– Αυτό το αποτυχημένο πάρτυ που όταν ήμασταν μικροί πήγαμε όλο προσδοκίες και
τελικά ήταν «μάζωξη»
Είσοδος: 7 ευρώ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: STAND UP SCIENCE

Επιστημονικ
 Ομδα Science Reactors
Η επιστ
μη στη «σκην»! Η επιστμη αλλις…
Παράσταση stand-up comedy με κεντρικό άξονα τις επιστήμες και τον κόσμο της ακαδημαϊκής κοινότητας, δοσμένα με αστείο τρόπο μέσα από το φορμά του stand-up comedy.

Από το δελτίο τύπου της ομάδας Reactors:

Μπορο
με να απενοχοποησουμε τη «σοβαροφνεια» της επιστμης; Διαθτουν οι επιστμονες χιομορ; Η επιστμη μπορε να εναι και «απολαυστικ»; Σε μια προσπθεια να δσουμε απντηση στα ερωτματα αυτ δημιουργσαμε την ομδα των Science Reactors.
Είσοδος: 7 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :
A Night full of Improv


Ανοικτό μάθημα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας από το τμήμα Improv του κωμικού Στέλιου Ανατολίτη. Θα ακολουθήσει παράσταση με αποφοίτους των προχωρημένων τμημάτων και μέλη της αυτοσχεδιαστικής ομάδας Felizol.
Προσέλευση για το μάθημα: 17.30
Προσέλευση για την παράσταση: 21.00
Ελεύθερη συμμετοχή στο μάθημα / Είσοδος στην παράσταση: 3 ευρώ
 
 


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Openkwmic s03e05


To μακροβιότερο openmic της χώρας ξεδιπλώνει την άγρια ομορφιά της κωμωδίας. Είναι η ευκαιρία για κάποιον/α να δοκιμάσει για πρώτη φορά να ανεβεί σε μία σκηνή και να κάνει τον κόσμο να γελάσει. Στα open mics, ακόμα και έμπειροι κωμικοί συμμετέχουν για να τεστάρουν στο κοινό τα νέα τους αστεία. Είναι ένα μίγμα ενθουσιασμού και εμπειρίας, με γρήγορες εναλλαγές κωμικών και ασταμάτητο γέλιο.
Είσοδος: 3 ευρώ


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Phil Lunn is…


Ο Βρετανός αυτοσχεδιαστής θα μαγέψει το κοινό του Μαιευτηρίου ερμηνεύοντας τραγούδια από τον κόσμο των καμπαρέ.
Είσοδος: 7 ευρώ
 
meevtirio-posterΜαιευτήριο, το σπίτι του stand-up comedy
Το Μαιευτήριο, το μοναδικό comedy club της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια και έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής stand-up comedy σκηνής. Είναι σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη κωμωδία στην Ελλάδα, καθώς είναι ο μοναδικός χώρος που λειτουργεί στα πρότυπα των comedy clubs του εξωτερικού. Πρόκειται για ένα χώρο 100 θέσεων, ειδικά διαμορφωμένο για να προσφέρει σε κωμικούς και κοινό την απόλυτη εμπειρία ενός comedy club. Επισκέπτες όλων των ηλικιών, έρχονται σε επαφή με την πρωτόγνωρη εμπειρία του καταιγιστικού γέλιου και της ζεστής ατμόσφαιρας στο διατηρητέο κτίριο της Βαλαωρίτου, στο πιο ζωντανό σημείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
 
Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Μαιευτήριο έχει ετοιμάσει για εσάς ένα εκπληκτικό πρόγραμμα παραστάσεων stand-up comedy και όχι μόνο. Κάθε εβδομάδα, νέοι και έμπειροι κωμικοί από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν δράση, στο μοναδικό κόμεντυ κλαμπ της πόλης. Το κοινό του Μαιευτηρίου, έχει ήδη αναγνωριστεί ως το πιο ένθερμο κοινό από την ελληνική στανταπική κοινότητα. Σας περιμένουμε και φέτος με ακόμα πιο ξεκαρδιστικές παραστάσεις που επιλέξαμε και ευελπιστούμε ότι θα σας μείνουν αξέχαστες.

(φωτογραφίες του χώρου και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας
http://www.maieftiriocomedy.gr/about-us
και στη σελίδα μας στο facebook
https://www.facebook.com/maieftiriothessaloniki/)

*Πληροφορίες για το 1ο Μπουκέτο Κωμωδίας θα βρείτε εδώ:
http://www.maieftiriocomedy.gr/prosexws/2016/11/9/1o-bouketo


Μαιευτήριο
Comedy Club
Βαλαωρίτου 19 / Θεσσαλονίκη