kapani project

Καπάνι Project – Δημήτρια 2016

kapani project05/10/2016 | 17:30

Μουσική – performance

Με φόντο την αγορά της Θεσσαλονίκης, με τα καταστήματα όλα ανοιχτά -ψαράδικα, μανάβικα, κρεοπωλεία, μπακάλικα, αλλά και μαγαζιά με ρούχα- με το παλιό και το νέο να συναντιούνται σ’ έναν χώρο γεμάτο ιστορίες και μνήμες … ξεκινάει το «Καπάνι Project», στο… Καπάνι. Για ένα 24ωρο, μέσα από μουσικές, θέατρο δρόμου, performances, αλλά και μεταμεσονύκτιες δράσεις οι νέοι θα γνωρίσουν την περιοχή και τη σημασία της, οι παλιοί θα θυμηθούν και θα νοσταλγήσουν. Μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί και performers συμπράττουν με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της αγοράς, τους περαστικούς και τους πελάτες. Ανάμεσα σε ψάρια, φρούτα, γεύσεις, μυρωδιές, υφάσματα, αρώματα, χρώματα και παραδόσεις μοιράζονται, πειραματίζονται, αλληλεπιδρούν και τελικά φτιάχνουν έναν νέο κόσμο μέσα στον παλιό, γεμάτο φαντασία και έμπνευση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ζωγράφος Χρήστος Αλαβέρας αναλαμβάνει χρέη «εικαστικού ρεπόρτερ» και θα καταγράφει σχεδιαστικά τα τεκταινόμενα, τους performerς, το κοινό και τους μαγαζάτορες, ενώ τα σχέδια αυτά θα εκτίθενται άμεσα στους χώρους της αγοράς ως μια εικαστική μαρτυρία.

Ας σημειωθεί ότι θα υπάρχουν και δυο μουσικές σκηνές (Stage 1: Οδός Κυδονιάτου & Βλάλη & Stage 2: Οδός Ασκητού), όπου από τις 17:30– 24:00 γνωστοί dj θα δίνουν το ρυθμό.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα των “Δημητρίων”

Πρόγραμμα

windowless
site specific performance από την Per_Dance (Ελεονώρα Σιαράβα)
Στοά Ασκητού, 00.01 – 00.30
Θα παρουσιαστεί μεταμεσονύχτια επιχειρώντας να απογυμνώσει το «τοπίο της αγοράς» από τις εικόνες και τους ήχους της καθημερινότητάς του.

Performance της εικαστικής ομάδας Sabotage
Οδός Μενεξέ και Βλάλη, 00.30 – 01.00
Σχολιάζει το σώμα του σύγχρονου ανθρώπου και το παρουσιάζει ως προϊόν της υπερκαταναλωτικής οικονομίας.

Παρουσίαση εγκατάστασης
από τους εικαστικούς της ομάδας Sabotage
Οδός Μενεξέ και Βλάλη, 11.30 – 12.00
Υλικά (νάυλον, σχοινί, μέταλλο και ξύλο) που έχουν μια χρηστική ιδιότητα, επαναπροσδιορίζονται και αναδομούνται παίρνοντας έναν νέο λόγο ύπαρξης.

d.INNER
χορός από την D.Art dance company
Οδός Βλάλη & Μενεξέ, 12.30 – 13.00
Οι ήρωες… «τρώνε» τις εσωτερικές τους φωνές και «κατατρώγονται» από αυτές, ενώ προσπαθούν να χωνέψουν μέσα από τις συγκρούσεις ή ενώσεις των συνδαιτυμόνων τους.

Border H.
Site specific performance από την Έφη Γεώργαρου
Είσοδος Καπανίου – Αριστοτέλους & Βλάλη, 16.00-16.30
Μια site specific performance –σε σύλληψη των δρ. Αγγελικής Αυγητίδου και Έφης Γεώργαρου- που χρωματίζει τις αισθήσεις ενός κόσμου φυλακισμένου στο σώμα, μα ελεύθερου ακόμη στη σκέψη.

ΧΧΧΥ
Performance από το Aniline DanceTheatre
Οδός Ασκητού & Μενεξέ (ψαραγορά), 17.00– 18.00
Δύο άνθρωποι, δύο σώματα. Ένας άντρας και μία γυναίκα. Ένας χορός. Γεννιούνται, κινούνται, αλληλεπιδρούν, ενώ ο παράγοντας «κοινωνία» υπεισέρχεται στην εξίσωση.

Sole
Performance των Μαρία Λάππα, Αγγελική Μπιτζαράκη
Οδός Μενεξέ, 18.00 – 18.30
Εμπνευσμένη από τον μύθο της Αριάδνης και τους διθυράμβους του Διονύσου του Friedrich Nietzsche θα διεξαχθεί στην είσοδο της ψαραγοράς.

Εντύπωσε # καιμεταΜοίρασε       
site specific Performance της Εύης Χατζημητάκου
από την ομάδα Koresmerikle
Οδός Ασκητού 12, μαγαζί  καπάνιgraphix, 18.30– 19.00
Performance σωματικού θεάτρου με έμπνευση την παλιά αγορά αλεύρων.

Improving Darwin
Performance των The Girls
Οδός Κυδονιάτου με Ασκητού, 19.00 – 19.30 μ.μ
Τρία σώματα στο χώρο σε μια performance βασισμένη στη σκέψη του Λακάν για το σχηματισμό του ‘Εγώ’.

Primordial Ceremony. Study#1
Performance των Χριστίνα Φοίτου- Αλίκη Χιωτάκη
Οδό Βλάλη (Κρεοπωλείο), 19.30– 20.00μμ /
Η Performance πραγματεύεται τις συνθήκες φθαρτότητας, σήψης, ματαιότητας, αλλά και μεταμόρφωσης σ’ ένα χώρο- σημείο αναφοράς για την ανθρώπινη αλυσίδα.

Die Wolke Art Group
Site – specific  Performance από τη Δροσιά Τριαντάκη
Οδός Βλάλη, 20.30 – 21.00μμ
Οι ήχοι μιας κλειστής αγοράς, που αποτελεί και χώρο συνάθροισης, συνυπάρχουν με τη μουσική και την κίνηση.

«Groove Theory»
Dance Performance από τη Rough|Cut.
Οδός Bλάλη, 22.45 – 23.10
Το “Groove Theory” είναι μια πρόσκληση για χορό από τους χορευτές στο κοινό. Είναι μια πρόταση για το σώμα να απελευθερωθεί και να χορέψει στη μουσική.

Θέλετε να ακούσετε ένα ποίημα;
Δρώμενο / Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Έξι ηθοποιοί του Κ.Θ.Β.Ε (Χάρης Παπαδόπουλος, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Μόμω Βλάχου, Λίλα Βλαχοπούλου,Τάσος Ροδοβίτης, Μαρία Καραμήτρη) οπλισμένοι… με ποιήματα έβαλαν στόχο να ομορφύνουν τον περίπατό σας μέσα από την ποίηση. Γιατί η ποίηση δεν γράφεται μόνο για να διαβάζεται, αλλά για να μιλιέται και ν’ ακούγεται.

kapani