Ετήσια έκθεση φωτογραφίας του Φ.Ο.Α.Π.Θ.

Ο Φ.Ο.Α.Π.Θ. (Φωτογραφικός Όμιλος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) οργανώνει και φέτος ετήσια έκθεση φωτογραφίας, όπου παρουσιάζεται η φωτογραφική δουλειά των μελών του ομίλου. Ο Φ.Ο.Α.Π.Θ. ιδρύθηκε το 1987 από μια ομάδα φοιτητών, με κίνητρο την ενασχόληση με τη δημιουργική φωτογραφία. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός, φοιτητικός, πολιτιστικός σύλλογος. Από τη στιγμή της ίδρυσής του, προωθεί τη φωτογραφία στο χώρο του Α.Π.Θ., αλλά και της Θεσσαλονίκης γενικότερα.

foapth
Ο αρχικός αυτός πυρήνας απέκτησε σταδιακά νέα μέλη και κατοχυρώθηκε νομικά με καταστατικό, έχοντας ως έδρα τον σκοτεινό θάλαμο-«εμφανιστήριο φιλμ» της Φοιτητικής Λέσχης. Παράλληλα, οργανώθηκε η αίθουσα διδασκαλίας, με τη βιβλιοθήκη και τον εκπαιδευτικό σκοτεινό θάλαμο, που στεγάζεται στο κτίριο της Νομικής σχολής. Κάθε χρόνο οργανώνονται σεμινάρια φωτογραφίας, που απευθύνονται σε φοιτητές και όχι μόνο, μαθήματα τα οποία παραδίδονται αφιλοκερδώς από παλαιότερα και πιο έμπειρα μέλη του ομίλου.

Στη φετινή διοργάνωση, οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 110 και παρουσιάζουν περισσότερες από 300 φωτογραφίες. Επίσης υπάρχει παράλληλο αφιέρωμα στη Δράση για την Άγρια Ζωή, από την ομάδα του ομίλου Naturalistas.

Έως και 1 Ιουνίου. Δευτέρα – Κυριακή: 12:00-20:00. Εκθεσιακός Χώρος Αρχιτεκτονικής Σχολής Α.Π.Θ., Πολυτεχνείο Θεσ/νίκης, (2ο όροφος). Επικοινωνία: foapth@yahoo.com, foapth.blogspot.com.