Μπάμπης Στόκας
Μπάμπης Στόκας

Live Εβδομάδας

Ναι, το δίχως άλλο, η κακοκαιρία που επικρατεί αποτελεί (ένα ακόμη) άλλοθι αποχής από προτάσεις διασκέδασης και ευρύτερης ψυχαγωγίας των ημερών. Είναι ωστόσο αναγκαία και επαρκής δικαιολογία για να μείνει κανείς μακριά απ’ ό,τι μπορεί να δώσει μια ευχάριστη (κυριολεκτικά) νότα στη μέρα του –ή για την ακρίβεια σε κάποιες από τις μέρες του; Για όσους, η απάντηση τείνει να είναι αρνητική, παρατίθενται τα παρακάτω!

Σε μία πολυπολιτισμική συναυλία (με συμμετοχές από Γαλλία, Ιράν, Τυνησία, Ισπανία, Μαρόκο, Ελλάδα) σας προσκαλεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου (ώρα 21:00) στο ΜEΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚHΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ το Εν Χορδαίς παρουσιάζοντας το MELOS ensemble. Ένα ακόμη “ensemble”, αυτή τη φορά τους Transcription Ensemble, διευθύνει ο Δημήτρης Αγραφιώτης την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και στον ίδιο χώρο.
Την Παρασκευή, άλλωστε, έχετε ακόμη να επιλέξετε μεταξύ των γνωστών και μη εξαιρετέων Namaste (οι οποίοι εμφανίζονται στο café piano bar VERSALIES), του σύγχρονου λαουτιέρη από την Κρήτη Μιχάλη Τζουγανάκη (στο CLUB ΜYΛΟΥ), των Charisma (στο EIGHTBALL CLUB για ένα symphonic metal live) και των hip hop Delated People (PRINCIPAL CLUB THEATER).

Θερμό αέρα από Τζαμάϊκα φέρνουν, εξάλλου, οι δικοί μας Locomondo, οι οποίοι θα βρίσκονται στο Block 33 στις 3 και 4 του Φλεβάρη (support Skary Face) προκειμένου να μας μεταφέρουν σε ηλιόλουστους τόπους υπό τους ήχους της reggae, ska και latin μουσικής.

Μπάμπης Στόκας
Μπάμπης Στόκας

Με έντεχνα ελληνικά ακούσματα πλαισιώνεται το Σαββατόβραδο, καθώς οικοδεσπότες είναι ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Μάρθα Φριντζήλα σε μία… «ξυπόλητη φαντασμαγορία» (PRINCIPAL CLUB THEATER), ο Νίκος Ξυδάκης σε «βάθος δρόμου μακρινού» παρέα με το Τρίφωνο, τη Γεωργία Νταγάκη και το Duo Fina (STAGE) καθώς και ο Μπάμπης Στόκας κουβαλώντας τον «υπνόσακό του» (στο CLUB ΜΥΛΟΥ).

Και για κατακλείδα της στήλης και της εβδομάδας… τι άλλο πέρα από ένα γλυκό μουσικό μωσαϊκό σερβιρισμένο από τους μετρ του είδους ΕΚΜΕΚ στο πιο ζεστό bar της πόλης (την Κυριακή, στις 20:00, στο ΦΛΟΥ,)! Ποιος, αλήθεια, να κρυώσει μετά απ’ όλ’ αυτά;

Βάγια Πολυζωΐδου