Λόλα Νικολάου

Λόλα Νικολάου – συνέντευξη με την Δελίνα Βασιλειάδη

Λόλα ΝικολάουΣυνέντευξη της Λόλας Νικολάου στο φιλμ νουάρ και τη Δελίνα Βασιλειάδη

Η Λόλα Νικολάου, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης Γκαλερί Τέχνης (Τσιμισκή 52) στη Θεσσαλονίκη, μιας από τις καλύτερες γκαλερί της πόλης, αν όχι της χώρας μας, όπου πολλοί εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες αλλά και παλαιότεροι ήδη καταξιωμένοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό εικαστικοί  βρίσκουν στέγη, μας αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της και απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις.

Δελίνα Βασιλειάδη: Καλησπέρα κ. Νικολάου.

Λόλα Νικολάου: Καλησπέρα σας.

Δ.Β.: Είστε ιδιοκτήτρια της Γκαλερί Τέχνης Λόλα Νικολάου που είναι μια από τις καλύτερες γκαλερί της Θεσσαλονίκης. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς.

Λ.Ν.: Λίγα λόγια όμως, γιατί είναι γνωστό το γεγονός ότι σε προσωπικό επίπεδο είμαι φαν του μινιμαλισμού. Το στυλ μου είναι μίνιμαλ, η καρδιά μου μάξιμαλ.

Λόλα ΝικολάουΔ.Β.: Τότε μιλήστε μας για το αγαπημένο σας θέμα. Την Τέχνη. Η τέχνη σήμερα, λοιπόν. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας μαζί μας.

Λ.Ν.: Σε μία μαύρη εποχή, η τέχνη πάντα έχει χρώμα κόκκινο. Το κόκκινο συμβολίζει την αγάπη, την ενότητα, τον θυμό, την ωριμότητα, την ορμή. Είναι το χρώμα της επανάστασης, της δύναμης και της συγκίνησης. Η τέχνη σήμερα έχει χρώμα κόκκινο. Η τέχνη σήμερα στρώνει το κόκκινο χαλί στο αύριο…

Δ.Β.: Τέλος, μιλήστε μας για τα μελλοντικά σας σχέδια.

Λ.Ν.: Ποτέ δεν κάνω σχέδια για το μέλλον. Όλα είναι επιλογές και αποφάσεις της στιγμής. Είμαι αυθόρμητος άνθρωπος, δεν μπορώ να με προβλέψω. Ζω για την στιγμή. Περισσότερο με απασχολεί  τι θα μαγειρέψω το βράδυ για την Λόλα στο σπίτι μου και ποιο βιβλίο θα διαβάσω πριν κοιμηθώ.

Δ.Β: Μινιμαλιστική και περιεκτική. Όπως ακριβώς το είπατε. Σας ευχαριστώ θερμά.

Λ.Ν.: Κι εγώ ευχαριστώ.

Δελίνα Βασιλειάδη