Ο σκηνοθέτης Anthony Mann κουράστηκε να κάνει b movies και ήθελε να κάνει κάτι σπουδαίο. Συνεργάστηκε με τον καινοτόμο και ικανότατο διευθυντή φωτογραφίας, το John Alton για να κάνει δύο ταινίες, στις οποίες ο Dennis O’Keefe πρωταγωνίστησε. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις μία σημαντική επιστροφή. Η ταινία «T-Men» ανήκει στο είδος του άμεσου ντοκιμαντέρ, με τη φωνή του αόρατου αφηγητή να μας λέει τι συμβαίνει. Οι O’Keefe και Alfred Ryder ενσαρκώνουν τους πράκτορες που θέλουν να ανακαλύψουν ένα δίκτυο παραχαρακτών. Ακολούθως, ο O’Keefe θα παίξει στη «Raw deal», έναν εγκληματία που δραπετεύει απ’τη φυλακή με τη βοήθεια της φιλενάδας του και μίας αφελούς ταμίας, οι οποίες είναι ερωτευμένες -και οι δύο- μ’αυτόν. Ο O'Keefe θέλει να πάρει εκδίκηση για τον κακοποιό που τον έμπλεξε και εδώ θα βρούμε το σκοτεινό Raymond. Ενώ παριστάνει τον καλό άνθρωπο, στη μία περίπτωση, και τον κακό στην άλλη, ο O'Keefe καταφέρνει να βρει τη μέση λύση και να βαδίσει το μέσο δρόμο. Παίρνει δυσοίωνη χαρά ως ήρωας παίζοντας τον κακό στο «T-Men» και διαχειρίζεται την ανθρώπινη προσωπικότητά του, στις ταπεινές στιγμές στο «Raw Deal». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι λήψεις του Alton δίνουν μία χαρά χαμηλού προϋπολογισμού, χρησιμοποιώντας το πολύ σκοτεινό μαύρο και το λαμπερό άσπρο στο ίδιο πλάνο. Εισπράττουμε τη καθαρότητα, που έχει να κάνει με την καθαρότητα της αφήγησης, με το λευκό. Η επιδεξιότητα του Mann και στις δύο ταινίες ήταν τόσο προφανής και γι’αυτό άμεσα μισθώθηκε για να διευθύνει μία σειρά από γουέστερν που εξακολουθούν να προβάλλονται μέχρι σήμερα. «Ο Δραπέτης Του Σινγκ – Σινγκ» - «Raw Deal» Σκηνοθεσία: Anthony Mann Σενάριο: Leopold Atlas, John Higgins, Arnold Armstrong, Audrey Ashley Παίζουν: Dennis O’Keefe, Claire Trevor, Marsha Hunt, John Ireland, Raymond Burr. Γιάννης Φραγκούλης

«Ο Δραπέτης Του Σινγκ – Σινγκ» – «Raw Deal»

logo_Cafe_Baraka_redΟ σκηνοθέτης Anthony Mann κουράστηκε να κάνει b movies και ήθελε να κάνει κάτι σπουδαίο. Συνεργάστηκε με τον καινοτόμο και ικανότατο διευθυντή φωτογραφίας, το John Alton για να κάνει δύο ταινίες, στις οποίες ο Dennis O’Keefe πρωταγωνίστησε.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις μία σημαντική επιστροφή. Η ταινία «T-Men» ανήκει στο είδος του άμεσου ντοκιμαντέρ, με τη φωνή του αόρατου αφηγητή να μας λέει τι συμβαίνει. Οι O’Keefe και Alfred Ryder ενσαρκώνουν τους πράκτορες που θέλουν να ανακαλύψουν ένα δίκτυο παραχαρακτών.
Ακολούθως, ο O’Keefe θα παίξει στη «Raw deal», έναν εγκληματία που δραπετεύει απ’τη φυλακή με τη βοήθεια της φιλενάδας του και μίας αφελούς ταμίας, οι οποίες είναι ερωτευμένες -και οι δύο- μ’αυτόν. Ο O’Keefe θέλει να πάρει εκδίκηση για τον κακοποιό που τον έμπλεξε και      εδώ θα βρούμε το σκοτεινό Raymond.

Ο σκηνοθέτης Anthony Mann κουράστηκε να κάνει b movies και ήθελε να κάνει κάτι σπουδαίο. Συνεργάστηκε με τον καινοτόμο και ικανότατο διευθυντή φωτογραφίας, το John Alton για να κάνει δύο ταινίες, στις οποίες ο Dennis O’Keefe πρωταγωνίστησε. Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις μία σημαντική επιστροφή. Η ταινία «T-Men» ανήκει στο είδος του άμεσου ντοκιμαντέρ, με τη φωνή του αόρατου αφηγητή να μας λέει τι συμβαίνει. Οι O’Keefe και Alfred Ryder ενσαρκώνουν τους πράκτορες που θέλουν να ανακαλύψουν ένα δίκτυο παραχαρακτών. Ακολούθως, ο O’Keefe θα παίξει στη «Raw deal», έναν εγκληματία που δραπετεύει απ’τη φυλακή με τη βοήθεια της φιλενάδας του και μίας αφελούς ταμίας, οι οποίες είναι ερωτευμένες -και οι δύο- μ’αυτόν. Ο O'Keefe θέλει να πάρει εκδίκηση για τον κακοποιό που τον έμπλεξε και εδώ θα βρούμε το σκοτεινό Raymond. Ενώ παριστάνει τον καλό άνθρωπο, στη μία περίπτωση, και τον κακό στην άλλη, ο O'Keefe καταφέρνει να βρει τη μέση λύση και να βαδίσει το μέσο δρόμο. Παίρνει δυσοίωνη χαρά ως ήρωας παίζοντας τον κακό στο «T-Men» και διαχειρίζεται την ανθρώπινη προσωπικότητά του, στις ταπεινές στιγμές στο «Raw Deal». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι λήψεις του Alton δίνουν μία χαρά χαμηλού προϋπολογισμού, χρησιμοποιώντας το πολύ σκοτεινό μαύρο και το λαμπερό άσπρο στο ίδιο πλάνο. Εισπράττουμε τη καθαρότητα, που έχει να κάνει με την καθαρότητα της αφήγησης, με το λευκό. Η επιδεξιότητα του Mann και στις δύο ταινίες ήταν τόσο προφανής και γι’αυτό άμεσα μισθώθηκε για να διευθύνει μία σειρά από γουέστερν που εξακολουθούν να προβάλλονται μέχρι σήμερα. «Ο Δραπέτης Του Σινγκ – Σινγκ» - «Raw Deal» Σκηνοθεσία: Anthony Mann Σενάριο: Leopold Atlas, John Higgins, Arnold Armstrong, Audrey Ashley Παίζουν: Dennis O’Keefe, Claire Trevor, Marsha Hunt, John Ireland, Raymond Burr. Γιάννης ΦραγκούληςΕνώ παριστάνει τον καλό άνθρωπο, στη μία περίπτωση, και τον κακό στην άλλη, ο O’Keefe καταφέρνει να βρει τη μέση λύση και να βαδίσει το μέσο δρόμο. Παίρνει δυσοίωνη χαρά ως ήρωας παίζοντας τον κακό στο «T-Men» και διαχειρίζεται την ανθρώπινη προσωπικότητά του, στις ταπεινές στιγμές στο «Raw Deal».

Θα μπορούσαμε να      πούμε ότι οι λήψεις του Alton δίνουν μία χαρά χαμηλού προϋπολογισμού, χρησιμοποιώντας το πολύ σκοτεινό μαύρο και το λαμπερό άσπρο στο ίδιο πλάνο. Εισπράττουμε τη καθαρότητα, που έχει να κάνει με την καθαρότητα της αφήγησης, με το λευκό.

Η επιδεξιότητα του Mann και στις δύο ταινίες ήταν τόσο προφανής και γι’αυτό άμεσα μισθώθηκε για να διευθύνει μία σειρά από γουέστερν που εξακολουθούν να προβάλλονται μέχρι σήμερα.

 

«Ο Δραπέτης Του Σινγκ – Σινγκ» – «Raw Deal»

Σκηνοθεσία: Anthony Mann

Σενάριο: Leopold Atlas, John Higgins, Arnold Armstrong, Audrey Ashley

Παίζουν: Dennis O’Keefe, Claire Trevor, Marsha Hunt, John Ireland, Raymond Burr.

Γιάννης Φραγκούλης