Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ με την MKO STOP IVORY, για τη διάσωση των ελεφάντων της Γκαμπόν

 

Λίγο πριν την κινηματογραφική έξοδο στις αίθουσες της ταινίας Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ, η Warner Bros. Pictures, η Village Roadshow Pictures και οι δημιουργοί και πρωταγωνιστές της ταινίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), Stop Ivory σε μια από τις πιο κρίσιμες περιβαλλοντικές προκλήσεις της εποχής μας – τη διαφύλαξη των ελεφάντων της Αφρικής που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ με την MKO STOP IVORY, για τη διάσωση των ελεφάντων της ΓκαμπόνΤα συγκλονιστικά αφρικανικά τοπία που οι θεατές απολαμβάνουν στη μεγάλη οθόνη, βρίσκονται στην πανέμορφη Γκαμπόν, όπου ο Άγγλος περιβαλλοντολόγος και δημιουργός ντοκιμαντέρ Τζος Πόντε δίνει αγώνα τα τελευταία 15 χρόνια, για να προστατέψει την άγρια ζωή της χώρας. Ο Πόντε, που διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην ταινία, εστίασε τις προσπάθειές του στην πρόληψη της παράνομης λαθροθηρίας των ελεφάντων της Γκαμπόν. Τα τελευταία 30 χρόνια, ο παγκόσμιος πληθυσμός των δασόβιων ελεφάντων μειώθηκε κατά δύο τρίτα λόγω του λαθρεμπορίου ελεφαντόδοντου. Το μισό του εναπομείναντος πληθυσμού απαντάται στα δάση της Γκαμπόν. Αν όμως, δεν ληφθεί αποφασιστική δράση, κινδυνεύει με αφανισμό μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Οι ηθοποιοί, οι δημιουργοί και το studio της ταινίας Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους με την οργάνωση Stop Ivory για να ενισχύσουν τη Δράση Προστασίας Ελεφάντων και να βοηθήσουν τη διάσωσή τους. Η συνεργασία αυτή προέκυψε στο πνεύμα δημιουργίας ουσιαστικών τρόπων ενημέρωσης των απανταχού κινηματογραφόφιλων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη λαθροθηρία των ελεφάντων της Γκαμπόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα τα βασικά θέματα της ταινίας, όπως είναι η βαθιοί δεσμοί του ανθρώπου με τα άγρια ζώα και τη φύση.

Η καμπάνια ξεκίνησε με ένα ενημερωτικό βίντεο για την Δράση Προστασίας Ελεφάντων, από τον πρωταγωνιστή της ταινίας Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, το οποίο προβλήθηκε στις οθόνες των κινηματογράφων Regal στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος “Stars of Hope”. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο www.regmovies.com.

Ο Σκάρσγκαρντ και η Μάργκοτ Ρόμπι συμμετείχαν σε ένα ακόμα βίντεο της Stop Ivory, το οποίο θα προβληθεί στους κινηματογράφους αλλά και στα online και social media.

Στο Twitter, η Warner Bros. και η Stop Ivory συμμετέχουν στην καμπάνια “ReTweet for Good”. Το Studio δωρίζει στην ΜΚΟ ένα χρηματικό ποσό για κάθε retweet επιλεγμένων μηνυμάτων της Stop Ivory σε συγκεκριμένες ώρες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Twitter και στον επίσημο δικτυακό τόπο της ΜΚΟ.

Επιπλέον, το studio δημιούργησε ένα προωθητικό φιλμάκι, με τίτλο “From Gabon to the Big Screen” (Από την Γκαμπόν στη Μεγάλη Οθόνη), που καταγράφει το ταξίδι του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γέιτς με τον Πόντε στα γοητευτικά τοπία της Γκαμπόν που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία. Μέσω αυτού του βίντεο, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα υπέροχα ζώα για τα οποία γίνεται αυτή η προσπάθεια.

Τέλος, περιορισμένος αριθμός θεατών που θα παρακολουθήσουν την ταινία εκτός ΗΠΑ, θα πάρει ως δώρο από ένα λούτρινο ελεφαντάκι. Για κάθε ένα από αυτά, η Warner Bros. Pictures θα κάνει μια επιπλέον δωρεά στην Stop Ivory. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον παρακάτω δικτυακό τόπο: www.stopivory.org

 

Σχετικά με την ταινία Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΖΑΝ

Τον Ιούλιο του 2016, ο Ταρζάν, ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες των παιδικών µας χρόνων, επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, σε μια επική 3D περιπέτεια. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του θρυλικού ήρωα του Έντγκαρ Ράις Μπάροους θα δούμε τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, γνωστό και ως Έρικ στην διάσημη σειρά του HBO, «True Blood».

Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν (Σκάρσγκαρντ) άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδου του Γκρέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν (Ρόµπι) στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ (Γουόλτζ). Αυτοί όμως, που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Η σκηνοθεσία είναι του Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτη των τελευταίων τεσσάρων ταινιών «Χάρι Πότερ» και του επερχόμενου «Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται». Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης, ο υποψήφιος για Όσκαρ, Σάµιουελ Λ. Τζάκσον («Pulp Fiction», ταινίες «Captain America»), η Μάργκοτ Ρόµπι («Focus», «Ομάδα Αυτοκτονίας»), ο υποψήφιος για Όσκαρ, Ντζίµον Χούνσου («Blood Diamond», «Gladiator»), ο υποψήφιος για Όσκαρ, Τζον Χερτ («The Elephant Man», ταινίες «Harry Potter») ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζιμ Μπρόουντμπεντ (Iris) και ο δις βραβευμένος µε Όσκαρ, Κριστόφ Γουόλτζ («Inglourious Basterds», «Django Unchained»). Το σενάριο είναι των Άνταμ Γκόζαντ και Κρεγκ Μπρούερ και βασίζεται στην ιστορία που εμπνεύστηκε ο Μπάροουζ.

Η ταινία «Ο Θρύλος του Ταρζάν» («The Legend of Tarzan») θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Ιουλίου 2016, σε 2D και 3D, από την Tanweer.

Λίγα λόγια για τον Τζος Πόντε

Το 2001, ο Τζος Πόντε ταξίδεψε στην Γκαμπόν προκειμένου να ζήσει με 16 ορφανούς γορίλες, μια αποστολή που τελικά θα οδηγούσε σε περισσότερα από 10 χρόνια εργασίας στην περιοχή. Υπήρξε μέλος της αρχικής ομάδας δημιουργίας των εθνικών πάρκων της Γκαμπόν, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Προέδρου της χώρας, κατέγραψε και αρχειοθέτησε τη μουσική και τους ήχους του ντόπιου πληθυσμού, και είναι δεινός γνώστης της ιστορίας της Κεντρικής Αφρικής του 19ου αιώνα. Διετέλεσε σύμβουλος σε θέματα ιστορίας και πολιτισμού της ομάδας παραγωγής της ταινίας. Αγωνίζεται ενεργά για τη διαφύλαξη της άγριας ζωής της Γκαμπόν, είναι εξερευνητής του National Geographic και σκηνοθέτης του Stop Ivory.

 

Λίγα λόγια για την Stop Ivory

Πρόκειται για μια ΜΚΟ με γραφεία τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ, που στόχο έχει την προστασία των ελεφάντων, την καταστολή του παράνομου εμπορίου ελεφαντόδοντου και την εξασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τους ελέφαντες και τους πληθυσμούς τους. www.stopivory.org