Πρεμιέρα του Γιώργου Οικονομίδη

“Πρεμιέρα” της Δελίνας Βασιλειάδη

Πρεμιέρα του Γιώργου ΟικονομίδηΜετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε στο θέατρο Αθήναιον η μαύρη κωμωδία Πρεμιέρα του Γιώργου Οικονομίδη έρχεται στο θέατρο Αριστοτέλειον για 2 μόνο παραστάσεις στις 12 και 19 Φεβρουαρίου από τον θεατρικό σύλλογο σύνPraxis, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Βασιλειάδη. Το σύνολο των εσόδων από την παράσταση στις 12 Φεβρουαρίου θα διατεθεί στο γυναικείο φιλανθρωπικό σωματείο ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ενώ το σύνολο των εσόδων από την παράσταση στις 19 Φεβρουαρίου θα διατεθεί στο σύλλογο φίλων καρκινοπαθών παιδιών ΣΤΟΡΓΗ.

Η υπόθεση του έργου: 1986, Δερβένι Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο διασκέδασης ”Moonlight” όλοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την πρεμιέρα τους, όταν ξαφνικά, στη γενική πρόβα, μια έκρηξη καταστρέφει ένα μεγάλο μέρος του μαγαζιού και σκοτώνει όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής! 30 χρόνια αργότερα, Μια διαθήκη υποχρεώνει τρεις οικογένειες κληρονόμων, όλοι τους καλλιτέχνες οι οποίοι όμως υπηρετούν διαφορετικά είδη, να συμπράξουν σε ένα κοινό πρόγραμμα με σκοπό να κληρονομήσουν το εν λόγω κέντρο, το οποίο επισκευάστηκε μετά την έκρηξη αλλά δεν λειτούργησε ξανά! Όσο εξελίσσονται οι πρόβες το ένα ευτράπελο διαδέχεται το άλλο, βάζοντας σε κίνδυνο την επικείμενη ΠΡΕΜΙΕΡΑ τους! Άπαντες όμως αγνοούν πως ένας πολύ σοβαρότερος κίνδυνος παραμονεύει γιατί κάποιοι παλιοί γνώριμοι ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους.

Πρεμιέρα του Γιώργου ΟικονομίδηΠαίζουν (αλφαβητικά) οι Αθανασιάδης Πέτρος, Βασιλειάδης Δημήτρης, Γεροφώτη Μέλα, Δερεμπεϊδου Μάρθα, Δημόπουλος Στέφανος, Καλπακίδης Γιώργος, Κυρμανίδου Καλλιόπη-Γαργαροπούλου Μαρία, Λασκαρίδου Κλεοπάτρα, Λαμπροπούλου Ιωάννα, Μιχαηλίδης Αλέξανδρος, Οικονομίδης Γιώργος, Οικονόμου Στέλλα, Οικονόμου Τατιάνα, Πετρίδης Χρήστος, Πέτσκου Νίκη, Σεμερτζίδου Μαρία και Χαρπαντίδου Μαίρη.

 

Δελίνα Βασιλειάδη