Προς Θεσσαλονικείς μζ΄ (+οε΄) επιστολή φαύλου

Αδελφοί,
Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί και ομού μεθ’ αυτών σύμπασα η πολιτισμένη -και μη- Ευρωλάνδη δια την κατάργηση της μεγαλυτέρας και πλέον κακόηχης λέξης των, της εκπληκτικής και ικανής να επιφέρει ωτορινολαρυγγικάς κακώσεις «rindfleischetikettierungsueberwachungsaufgabenuebertragungsgesetz» των 65 γραμμάτων! Αυτός ο βαρβαρικός γλωσσοδέτης, όστις αναφέρεται εις νόμο που καθορίζει τους ελέγχους εις το βοδινό κρέας (!), καταργήθηκε επισήμως και με δικαστική απόφαση! Πλείστοι όσοι Γερμανοί θα εύχονται τώρα να συμβεί το αυτό και εις τη δευτέρα μεγαλύτερη και ομοίως κακόηχη λέξη της γλώσσας των, την εξίσου μνημειώδη και… θεότρελη «donaudampfschifffahrtsgesellschaftskapitaenswitwe», που έχει 49 γράμματα και σημαίνει «παράθυρο του καπετάνιου στην εταιρεία ατμόπλοιων του Δούναβη» (έλα μου Νις στον τόπο σου! Ούτε οι φημισμένοι προς τούτο Ινδιάνοι δεν είχον τοιαύτες περιγραφικές λέξεις!). Υπάρχει η ελπίδα να πάρει σειρά και η «kraftfahrzeugHaftpflichtversicherung» των μόλις 36 γραμμάτων, που σημαίνει «υποχρεωτική ασφάλιση οχήματος», καθώς και πλείστες όσες άλλες…
Όμως, ρίχνοντας μία σχετική ματιά και εις άλλα σιδηρόφρακτα φέουδα της Ευρωλάνδης, βλέπομε ότι δεν πάνε οπίσω και οι Άγγλοι. Η «pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis» των 45 γραμμάτων και των ελληνικών ριζών (πλην όμως ημείς δεν κάνομε έτσι!) είναι η μεγαλυτέρα λέξις ήτις περιλαμβάνεται εις το λεξικό της Οξφόρδης, ενώ υφίστανται βέβαια και άλλες… Η επιστημονική ομάδα μας τις αναζητά και εις το εγγύς μέλλον θα καταθέσει non paper on paper με αίτημα την κατάργησή των.
Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, φθάσαμε εις το πέρας άλλης μιας περιόδου κυκλοφορίας, από αυτές που πλέον γίνονται όλο και δυσχερέστερες. Τόσον, που κάθε Σεπτέμβρης να απαιτεί… προσευχή δια να ανταμώσουμε εκ νέου. Το ερώτημα «φτώχυνες αρκετά ή θες κι Αντώνη Σαμαρά» έχει απαντηθεί προ πολλού, οπότε δεν απομένουν παρά η οργή, η νηστεία και –ως προείπαμε- η προσευχή… Μην το εκλάβετε ως ειρωνεία: Καλό καλοκαίρι!

Θοδωρής Μπακάλης