ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ- Δ. Βασιλειάδη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ- Δ. Βασιλειάδη

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν μια από τις πιο υπέροχες και ταλαντούχες θεατρικές παρουσίες της πόλης μας. Και, βεβαίως, δεν υπάρχει και λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς η Όλγα Καλαμάρα είναι γνωστή, δημοφιλής, εξαιρετικά σεμνή και μοναδική.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για εσάς.

ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ: Είμαι πολλά, μα πάνω από όλα και πρώτα από όλα, είμαι μητέρα. Είμαι μια παραδοσιακή γυναίκα στη σημερινή εποχή. Δεν μου φτάνουν οι ώρες της ημέρας και κλέβω από τις ώρες της νύχτας. Είμαι σε συνεχή δράση. Συνεχίζω να ασχολούμαι και να γεμίζω τη ζωή μου, όπως ακριβώς πριν από 50 χρόνια!!! Έχω πολλά ενδιαφέροντα – δραστηριότητες, έχω οικογένεια, αδέλφια, πολλούς και καλούς φίλους και με δέχονται όπως είμαι!

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον χώρο της τέχνης και συγκεκριμένα της υποκριτικής;

ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ: Νεανικό όνειρο! Στα 49 μου αποφάσισα να σπουδάσω θέατρο. Πήγα στο εργαστήρι της Παράθλασης και από τα πρώτα χρόνια συμμετείχα σε παραστάσεις.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

 

 

Ο Εκκλησιαστής, που στην παράσταση ερμηνεύει ο Δημήτρης Βασιλειάδης, μαζί με τον υπόλοιπο χορό, μας δείχνει την απλούστευση της ζωής, μας προτρέπει να ξεχάσουμε τα βάσανά της και τις δυσκολίες της και να αφοσιωθούμε στην καθημερινότητα μας. Ακόμη κι αν όλα είναι ανώφελα εμείς να δουλέψουμε, να φάμε, να πιούμε, να αντέξουμε. Κοινώς να επιζήσουμε. Ναι, τόσο απλά. Να μείνουμε ζωντανοί, γιατί ο Θεός έχει ένα σχέδιο για μας. Άγνωστο σε εμάς, αλλά σχέδιο. Βέβαια στην παράσταση σχολιάζουμε με τον τρόπο μας όλο αυτό το αόρατο σχέδιο με τον τρόπο που σχολιάζουμε ως Θέατρο του Άλλοτε.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για την παράσταση Εκκλησιαστής που ανεβαίνει αυτήν την περίοδο στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δουμανίδου, όπου πρωταγωνιστείτε.

ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ: Ένα άρτιο έργο, σε λόγο, κίνηση, χρώμα, ηθοποιούς. Ένα κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης που μιλά για τη ματαιότητα της ύπαρξης. Για τη μικρής διάρκειας ζωή που έχουμε σε αυτό τον πλανήτη. Ματαιότης ματαιοτήτων λέει ο Εκκλησιαστής, τα πάντα ματαιότης. Και αυτό κηρύττει από την αρχή του Λόγου του μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει τίποτα να κρατηθείς παρά μονάχα ο Θεός και ό,τι κι αν κάνεις δεν θα σωθείς από τον βέβαιο θάνατο.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Είστε μόνιμη ηθοποιός του Θεάτρου του Άλλοτε. Μιλήστε μας για αυτήν τη συνεργασία σας.

ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ: Η συνεργασία μου με το Θέατρο του Άλλοτε άρχισε στα χρόνια της Παράθλασης. Η Βαρβάρα πριν πολλά χρόνια έδειξε το ταλέντο της, είχε από τότε σχέδια, όνειρα, οράματα, διάθεση, πείσμα, εργατικότητα. Και άρχισε με το Φόβο. Είμαι λοιπόν μαζί της από την αρχή, πιστεύω στη δύναμη της, τη θαυμάζω και την εκτιμώ και ναι, την αγαπώ.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Η φιλοσοφία σας.

ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ: Κανένα όνειρο απραγματοποίητο. Ζω το παρόν, το τώρα.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια.

ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ: Πιστεύω ότι το μέλλον δεν είναι δεδομένο για κανέναν και για τίποτα. Θέλω να υπάρχω μέσα στη χαρά.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια ευχή.

ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ: Χαρά για όλους, χαρά για μένα, να χαίρομαι με ό,τι κάνω.

 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστώ πολύ! Καλή επιτυχία εύχομαι!

Δελίνα Βασιλειάδη

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]