ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΧΑΡΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ – Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ο Χάρης Γρηγορόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Πολύ έμπειρος, καταξιωμένος ηθοποιός, με ιδιαίτερα μεγάλη πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο τηλεοπτικός «Τρελαντώνης» από το «Καφέ της Χαράς» λίγο πριν την πρεμιέρα της τελευταίας του θεατρικής δουλειάς –πρόκειται για την παράσταση «ΑΛΙΚΗ» της Δήμητρας Στάικου, που από τις 7 Μαρτίου ανεβαίνει στο θέατρο «ΑΛΜΑ» στην Αθήνα- και ανάμεσα σε πρόβες και γυρίσματα, μίλησε με μεγάλη χαρά στο φιλμ νουάρ για τη δουλειά του, την πορεία του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για εσάς. Πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε τον δύσκολο δρόμο της υποκριτικής; Τι σημαίνει Τέχνη για εσάς;

ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αποφάσισα από πολύ νέος πως θα ασχοληθώ με το θέατρο.  Ήδη στη Β’ Λυκείου ήξερα πως θα ακολουθούσα αυτόν τον δρόμο. Ένα ένστικτο με οδηγούσε, χωρίς να πολυκαταλαβαίνω. Ήταν ο κόσμος της τέχνης που με τραβούσε σαν μαγνήτης. 

Η τέχνη για μένα είναι η πνευματική τροφή των ανθρώπων Είναι αναγκαία τροφή από τα παιδικά χρόνια ενός ανθρώπου. 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Αυτήν την περίοδο πρωταγωνιστείτε στο θέατρο στην παράσταση «Αλίκη» της Δήμητρας Στάικου. Μιλήστε μας για την παράσταση. Για ποιον λόγο επιλέξατε να πάρετε μέρος σε αυτό το καλλιτεχνικό εγχείρημα;

ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Απάντησα αμέσως θετικά στην πρόταση της Δήμητρας Στάικου. Το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον να ζωντανέψουμε στη σκηνή το έργο μιας νεαρής συγγραφέως. Δουλεύω με το νέο αίμα του θεάτρου. Είναι πολύ ωραία εμπειρία. Έχω τόσα να δώσω και άλλα τόσα να πάρω. 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Αυτήν την περίοδο σας βρίσκουμε και σε δύο τηλεοπτικές σειρές: «Έλα στη θέση μου» και «Το καφέ της Χαράς». Ο ρόλος του Τρελαντώνη στο «Καφέ της Χαράς» είναι, μάλιστα, ένας από τους πιο αγαπητούς ρόλους του κοινού σε τηλεοπτική σειρά. Μιλήστε μας για αυτό.

ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, είναι δύο ρόλοι που τους αγάπησα πολύ και που αγαπήθηκαν πολύ και από το κοινό. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό, διότι σε όποια σειρά κι αν συμμετείχα, αυτή αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό αυτό, διότι μπορεί να δουλεύει ένας ηθοποιός στην τηλεόραση και να μην το έχει καταλάβει κανείς. 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Εδώ και χρόνια παίζετε στο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Πού βρίσκετε η καρδιά σας;

ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η καρδιά μου βρίσκεται στην υποκριτική. Απλώς, η θητεία μου στο θέατρο είναι πολύ πιο μακρά από ότι στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Θα έλεγα ότι στο θέατρο βρίσκεται η καρδιά μου. 

Η στιγμή που ζει ο ηθοποιός μαζί με το κοινό, είναι κάτι το ανεπανάληπτο… Στην κυριολεξία!

Το θέατρο είναι μία τέχνη 2.500 χρόνων και θα υπάρχει για πάντα.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια.

ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εύχομαι να μου τυχαίνουν ωραίες δουλειές με ωραίους συνεργάτες. 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Η φιλοσοφία σας.

ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η φιλοσοφία μου είναι ότι στη ζωή ό,τι δίνεις, παίρνεις. 

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή επιτυχία σε όλα.

ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ.

Δελίνα Βασιλειάδη