ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΟΥΚΟΥΖΓΙΑΝΝΗ – Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Στις 17, 18, 24 και 25 Φεβρουαρίου (21:30) στο Lightbox at The Hub House (Κατούνη 30 – Άνω Λαδάδικα) ανεβαίνει η μονολογική παράσταση «Τελευταία Εκπομπή» του Δαμιανού Φαρμάκη με τον Σταύρο Δουκουζγιάννη. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο φιλμ νουάρ για το νέο αυτό καλλιτεχνικό του εγχείρημα, για τη μέχρι σήμερα πορεία του στον χώρο της τέχνης, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας λίγο για εσάς. Πώς αποφασίσατε να ακολουθήσετε τον δρόμο της υποκριτικής; Ήταν κάτι που το θέλατε από πάντα ή προέκυψε κάποια στιγμή; Τι σημαίνει τέχνη για σας;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΚΟΥΖΓΙΑΝΝΗΣ: Όπως είχε πει παλιά ένας σκηνοθέτης για εμένα, όταν είχα πάει για αντικατάσταση ενός ηθοποιού, «Αυτόν μην τον φοβάστε, δεν τον γέννησε μάνα, κουίντα τον γέννησε». Οπότε νομίζω ότι γεννήθηκα για να κάνω αυτό το πράγμα. Είναι κάτι που το ήθελα πραγματικά από παιδί. Τέχνη για εμένα είναι ο τρόπος έκφρασης του καθενός να βγάλει την ψυχούλα του. Είτε είναι ζωγράφος, είτε είναι ποιητής, είτε είναι ηθοποιός.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μια σημαντική στιγμή στην καριέρα σας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΚΟΥΖΓΙΑΝΝΗΣ: Η γνωριμία μου με τον Βασίλη Τσικάρα θεωρώ πως έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου τα τελευταία χρόνια.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Ένας άνθρωπος που σας βοήθησε σημαντικά στο χώρο της τέχνης.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΚΟΥΖΓΙΑΝΝΗΣ: Όταν υπηρετείς αυτή την τέχνη η κάθε γνωριμία, η κάθε οντισιόν, η κάθε πρόβα, η κάθε αλλαγή θεατρικής ομάδας και σκηνοθέτη παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ηθοποιού, εάν θέλει να εξελιχθεί.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μιλήστε μας για την παράσταση «Τελευταία Εκπομπή».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΚΟΥΖΓΙΑΝΝΗΣ: Είναι ένα κείμενο του Δαμιανού Φαρμάκη, έξυπνο, σημερινό, καυστικό. Στην παράσταση θα δούμε τι συμβαίνει από την ώρα που μπαίνει ένας μουσικός παραγωγός στο στούντιο και κατά τη διάρκεια της εκπομπής του. Ένας μουσικός παραγωγός με 27 χρόνια στην πλάτη, με σταθερούς ακροατές και ένα τηλεφώνημα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω. Τα υπόλοιπα επί σκηνής…

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Η φιλοσοφία σας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΚΟΥΖΓΙΑΝΝΗΣ: Το μυστικό σε αυτή τη ζωή είναι να πεθάνεις νέος όσο πιο αργά γίνεται…

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Μελλοντικά σχέδια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΚΟΥΖΓΙΑΝΝΗΣ: Πέρα από την «Τελευταία Εκπομπή», επειδή έχω την τύχη όπως προανέφερα να συνεργάζομαι με τον Βασίλη Τσικάρα, μετά την πρεμιέρα ξεκινάμε πρόβες για ένα παλαιότερο έργο του Βασίλη το «Σουτζούκ Λουκούμ». Εννοείται ότι η «Τελευταία Εκπομπή» θα συνεχίσει τις παραστάσεις της στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια και ως θεατρική ομάδα Άρατος και Aratos Films ετοιμάζονται και κάποιες ταινίες. Θα ενημερωθείτε σύντομα.

ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή επιτυχία σε όλα.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΚΟΥΖΓΙΑΝΝΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη και την φιλοξενία…

Δελίνα Βασιλειάδη