THE HANGOVER PART III

THE HANGOVER PART III
Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς
Παίζουν: Ζακ Γαλιφιανάκης, Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Κεν Τζέονγκ, Χέδερ Γκράχαμ, Τζάστιν Μπάρθα, Τζόν Γκούντμαν
Διάρκεια: 100′
ΕΛΛΗΝΙΣ, ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ 4&7, STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 5, VILLAGE COSMOS 1&4&10 (3η εβδομάδα)

THE HANGOVER PART III

«Μαθήματα Ενηλικίωσης»… Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος της ταινίας αυτής.

Είναι αλήθεια πως το «Hangover» εξελίχτηκε σε φαινόμενο χαρίζοντας άφθονο γέλιο μέσα από τις περιπέτειες και τις τρελές καταστάσεις που περιέγραφε. Έτσι, έκανε τον κόσμο να αγαπήσει τους φαινομενικά παράταιρους πρωταγωνιστές, που στην τελική όμως αλληλοσυμπληρώνονται.

Στο τρίτο και τελευταίο (ευτυχώς) μέρος της σειράς ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια τελείως διαφορετική ιστορία, ακολουθώντας τους γνωστούς και πλέον ώριμους χαρακτήρες να προσπαθούν να βοηθήσουν τον ψυχολογικά ασταθή Γαλιφιανάκη να βγει από την λογική των Ζικ-Ζακ «Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω» και να δεχτεί την ενήλικη φύση του.

Όχι bachelor party, όχι ποτά, όχι κραιπάλες!

Μια ανάλαφρη περιπέτεια, που αναφέρεται στη συμπεριφορά των ανθρώπων όταν βρίσκονται εκτός πλαισίου καθημερινότητας, με καταδιώξεις και δραματικά στοιχεία, που σε συνδυασμό με τα κωμικά ευρήματα και κάποιες σουρεαλιστικές καταστάσεις συνθέτουν μια τελείως διαφορετική ματιά στο όλο franchise. Οι αντιπαραθετικές σκηνές με την πρώτη ταινία δίνουν την αίσθηση της κατακλείδας ενώ η μοναδική ερμηνεία του Γαλιφιανάκη, τον κάνει ξεκάθαρα τον πυρήνα του όλου εγχειρήματος. Τα στοιχεία φαρσοκωμωδίας που υπάρχουν κρατάνε μια καλή ισορροπία μεταξύ της βίας και της αγωνίας που καλούνται οι ήρωες να αντιμετωπίσουν, όμως δεν είναι αρκετά στην διάρκεια των 100 (σχετικά κουραστικών) λεπτών.

Με το θέμα της παντοτινής φιλίας να είναι διάχυτο σε όλο το έργο, το «Hangover Part III», είναι σίγουρα ένας ιδιαίτερος επίλογος σε μια παραδόξως υπερβολικά διαδεδομένη ιστορία.

Αξιολόγηση: ** (2)
Νίκος Χασάπης