Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ / (NOW YOU SEE ME)
Σκηνοθεσία: Λουί Λετεριέ
Παίζουν: Μαρκ Ράφαλο, Μελανί Λοράν, Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Κέιν, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Γούντι Χάρελσον, Άιλα Φίσερ, Ντέιβ Φράνκο, Χοσέ Γκαρσιά, Common
Διάρκεια: 115’
ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ 3&5, STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2&9, VILLAGE COSMOS 7&9 (2η εβδομάδα)

NOW YOU SEE ME

Ο Λουί Λετεριέ αποφάσισε να μην αφήσει τα γνώριμα εδάφη του Χαλκ και των Τιτάνων του κι έτσι επέστρεψε για άλλη μια φορά με στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο μαζικό κινηματογράφο. Μόνο που αυτήν τη φορά οι ήρωές του δεν έχουν πράσινα μούσκουλα ή θεϊκές δυνάμεις, εκπλήσσοντας το αμερικανικό box office με ταπεινότερα μέσα. Μια απλή ταινία για ληστείες την έκανε τη δουλειά, γαρνιρισμένη με δόσεις «μαγείας» και απάτης.

Τέσσερις ταχυδακτυλουργοί και πεπειραμένοι γνώστες των ατελειών του νου, ενώνονται υπό την επωνυμία «Οι Τέσσερις Καβαλάρηδες» χάρη σε έναν σπόνσορα που αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση των σόου τους. Μόνο που κατά τη διάρκεια κάθε παράστασής τους, πέραν από κουνέλια μέσα από καπέλα, βγάζουν και χρήματα από μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς τα οποία και μοιράζουν στους έκπληκτους θεατές στο τέλος κάθε παράστασης. Σύντομα, η δράση τους προσελκύει το FBI το οποίο προσπαθεί με μεγάλη δυσκολία να ξεσκεπάσει το έγκλημα και να στείλει τους «μάγους» στη στενή.

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα υβρίδιο της «Συμμορίας των έντεκα», του «Prestige» και του «Ρομπέν των Δασών». Μια ταινία, όμως, που δεν θα την κρίνουμε για το ανύπαρκτο βάθος της – αλίμονο – αλλά για την αρκετά κακή σκηνοθεσία, που τελικά «θάβει» τα μεγάλα ονόματα που συμμετέχουν. Η διάτρητη πλοκή δε, προδίδει ένα αδύναμο σενάριο ενώ η υπόσχεση για πιθανό σίκουελ φαντάζει μάλλον κουραστική παρά πολλά υποσχόμενη. Δυστυχώς, ενώ για τέτοιες κακές παραγωγές η διανομή είναι ταχύτατη, για τα σιωπηλά διαμάντια που περνούν απαρατήρητα θα περιμένουμε για χρόνια. Άσε που έκλεισε και η ΕΡΤ.

Αξιολόγηση: * (1)
Πέτρος Θεοδωρίδης