ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ - ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ – ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του Θεάτρου Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, 546 42, Θεσσαλονίκη, 2310 854 333, www.theatrot.gr, www.facebook.com/theatrot) με πολλές παραστάσεις, εργαστήρια και σεμινάρια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ - ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Γυάλινος Κόσμος

Έως και τις 25 Φεβρουαρίου κάθε Παρασκευή στις 21:30, κάθε Σάββατο στις 18:00 και στις 21:30 και κάθε Κυριακή στις 19:00 συνεχίζονται οι παραστάσεις για το αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Tennessee Williams, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τους Γιώτα Φέστα, Χρήστο Παπαδόπουλο, Κατερίνα Συναπίδου και Δημήτρη Κρίκο.

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ - ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Splinters

Επτά μονόπρακτα της Νίνας Ράπη γραμμένα με χιούμορ που επικεντρώνονται σε σχέσεις φίλων, φύλων και φυλών, μιλώντας για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε, παρουσιάζονται στη σκηνή του Τ από τις 5 έως και τις 28 Φεβρουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 και κάθε Τετάρτη στις 22:00 σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ. Παίζουν οι Νίκος Βατικιώτης, Μελίνα Γαρμπή, Χριστίνα Γυφτάκη και Νίκος Τσολερίδης.

[wp_ad_camp_1]

Περλιμπλίν και Μπελίσα

Η Ομάδα Τέχνης Oberon από τη Θεσσαλονίκη μάς ταξιδεύει στον ποιητικό κόσμο του Federico Garcia Lorca μέσα από την ερωτική ιστορία του Δον Περλιμπλίν για τη Μπελίσα, ένα έργο που παντρεύει το κωμικό με το τραγικό στοιχείο, αναζητώντας την πνευματική ουσία του έρωτα. Το έργο παρουσιάζεται από τις 9 Μαρτίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 και κάθε Κυριακή στις 21:00 σε σκηνοθεσία Αλέκου Σπυριδάκη, με τους Διονύση Καραθανάση, Ιωάννα Λαμνή, Δήμητρα Πάσιου και Σοφία Σασλή.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ - ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Κοντσέρτο για Μία Μέρα που Πέρασε

Η μουσικοθεατρική performance της Γεωργίας Βεληβασάκη με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αθυρίδη παρουσιάζεται από τις 12 έως τις 27 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Το κείμενο της Βεληβασάκη «συνομιλεί» με αποσπάσματα λόγου και ποίησης των Ελύτη, Σεφέρη, Καρβελά, Kant, Χειμωνά, Πλάτωνος, Κορνάρου, Παναγιωτίδη, Bishop, Pessoa και Borges, ενώ ακούγονται μουσικές αφηγήσεις της Λένας Πλάτωνος, του Μάνου Χατζιδάκι, του Αττίκ, τάνγκο, φλαμένκο και άλλα στίγματα.

 

Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα

Μετά το Τέλος του Παιχνιδιού του Σάμουελ Μπέκετ, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» επιστρέφει από τις 13 Απριλίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30 και κάθε Κυριακή στις 19:00 με το έργο Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα του Ζοέλ Πομερά, που μιλά για το αδιέξοδο της αγάπης, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.

[wp_ad_camp_1]

Εξομολογήσεις

Τρία δραματοποιημένα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ανεβαίνουν από τις 11 Απριλίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:30 στο Θέατρο Τ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή. Τέσσερις ηθοποιοί ζωντανεύουν τις εικόνες του λόγου του Παπαδιαμάντη, ενώ η μουσικός επί σκηνής Έλσα Μουρατίδου ντύνει την παράσταση με λαϊκούς και παραδοσιακούς ήχους ιδιαίτερου αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα.

 

Terraforming Arts Laboratorium, Marie-Fragment

Η γερμανο-αυστριακή θεατρική ομάδα Terraforming Arts Laboratorium (T.A.L.) με έδρα τη Βιέννη έρχεται στη σκηνή του Τ για δύο μόνο παραστάσεις, στις 21 και 22 Μαΐου στις 21:30 παρουσιάζοντας το έργο Marie-Fragment για την απώλεια σε σκηνοθεσία του Αριστοτέλη Χαϊτίδη.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ - ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Frida κι άλλο

Μετά την Αγγελική που παρουσίασαν τον Οκτώβριο του 2016, οι Fly Theatre (Κατερίνα Δαμβόγλου και Robin Beer) επιστρέφουν στη σκηνή του Τ για μία εβδομάδα, από τις 28 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στις 21:300, με τη νέα τους δουλειά που είναι βασισμένη στη ζωή και το έργο της Μεξικανής ζωγράφου Frida Kahlo.[wp_ad_camp_1]

 

Θέατρο για παιδιά

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ - ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των Ήχων

Έως και τις 25 Φεβρουαρίου συνεχίζονται κάθε Κυριακή στις 12:00 οι περιπέτειες του κυρίου Κιχ, της ευρηματικής παράστασης της ομάδας Κοπέρνικος που συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική παντομίμα και τους προ-ηχογραφημένους ήχους.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ - ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ο Χρουσαϊτός Άτυς και η βασιλιοπούλα Ροδογάλη

Ένα παραμύθι που, διατηρώντας το αυθεντικό μικρασιατικό γλωσσικό ιδίωμα, αφηγείται τις περιπέτειες της βασιλοπούλας Ροδογάλης που, μετά τον θάνατο του πατέρα της, διώχνεται από τις κακές αδερφές της και ζει με την παραμάνα της σε έναν μικρό πύργο. Σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, η παράσταση θα παρουσιάζεται στη σκηνή του Τ για όλο τον Μάρτιο κάθε Κυριακή στις 18:00 από την ομάδα Μικρός Βορράς.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ Τ - ΔΕΛΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 

  • Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με τη συγγραφέα Νίνα Ράπη: 3 και 4 Φεβρουαρίου. (Οι θέσεις για το εργαστήρι έχουν καλυφθεί.)
  • Εργαστήρι Εμψύχωσης Μάσκας με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ: 26 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου.
  • Εργαστήρι Κατασκευής Μάσκας με τη Μάρθα Φωκά: 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου.
  • Εργαστήρι Δραματουργικής Ανάγνωσης με τη θεατρολόγο Αμαλία Κοντογιάννη: 23 Απριλίου– 14 Μαΐου.
  • Εργαστήρι Κλόουν «Η Τέχνη του να είσαι ηλίθιος» με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ: 21 Μαΐου– 11 Ιουνίου.

 

Δελίνα Βασιλειάδη