ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ

ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ / (ADMISSION)
Σκηνοθεσία: Πολ Γουάιτζ
Παίζουν: Τίνα Φέι, Πολ Ραντ, Μάικλ Σιν, Γουόλας Σον, Λίλι Τόμλιν
Διάρκεια: 107′
ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ 3&4, STER ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 6, VILLAGE COSMOS 2 (2η εβδομάδα)
ADMISSION
Πρόθεση των παραγωγών ήταν να παραδώσουν στο κοινό μια κωμωδία. Δυστυχώς, όμως, το αποτέλεσμα είναι γελοίο (και χωρίς γέλια). Χιλιοειπωμένες ιστορίες, χιλιοειπωμένες καταστάσεις, χιλιοειπωμένοι διάλογοι, χιλιοειπωμένα κλισέ, χιλιοειπωμένες κατάρες στον εαυτό μου που την είδα!
Άλλη μια ταινία με τελειόφοιτους, αλλά όχι μόνο. Άλλη μια ταινία με μια επαγγελματία, που ταλανίζεται ανάμεσα στο καθήκον και στην καρδιά, αλλά όχι μόνο. Άλλη μια ταινία, που το συναίσθημα κυριαρχεί στη λογική, αλλά όχι μόνο. Άλλη μια ταινία, που η συναισθηματική τελειότητα αποδεικνύεται καρκινοπαθούσα, αλλά πάλι όχι μόνο. Άλλη μια ταινία, που άλλα ξεκίνησε να πει και άλλα καταλήγει να λέει, αλλά όχι μόνο! Άλλη μια ταινί,α που ο χρόνος γίνεται χρήμα και χάνεται, αλλά όχι μόνο.
Το Πρίνστον θέλει να έχει ρεκόρ αιτήσεων υποψήφιων σπουδαστών, από τους οποίους να επιλέξει με αυστηρότατα κριτήρια τους ελάχιστους τυχερούς. Η Πόρσια είναι εκείνη που οργώνει την αμερικάνικη ήπειρο, από σχολείο σε σχολείο, πείθοντας τους τελειόφοιτους να αιτηθούν την εισαγωγή τους στο διάσημο κολέγιο. Κι ενώ η ελεγχόμενη ζωή της μοιάζει καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι, η επίσκεψή της σε ένα αγροτικό σχολείο, που διευθύνει πρώην συμφοιτητής της ξεχαρβαλώνει το μηχανισμό, όταν ένας ταλαντούχος μαθητής πιθανολογείται ως ο γιος που έδωσε για υιοθεσία πριν από 17 χρόνια!
Βασίστηκε στο βιβλίο του Τζιν Χανφ Κόρελιτζ, διασκευάστηκε από την Κάρεν Κρόνερ (δεν έχει γράψει τίποτα εδώ και 15 χρόνια) και ανατέθηκε στο σκηνοθέτη ταινιών όπως “American Pie”, “Για ένα αγόρι” και “Γονείς της συμφοράς”! Ακόμη και με πυξίδα είναι δύσκολο να βρεις τον προσανατολισμό της ταινίας, γι’ αυτό καλύτερα “Ξέχασέ την”!

Αξιολόγηση: (0)
Γιάννης Τοτονίδης