Μια Τεράστια Έκρηξη

Θεατρικές Προτάσεις

Μια Τεράστια Έκρηξη

Το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου Μια τεράστια έκρηξη ανεβαίνει στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» (Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά, τηλ. 2310458591) έως και τις 15 Ιανουαρίου (Τετάρτη-Κυριακή), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς. Πρόκειται για την ιστορία του Γιώργου, ο οποίος έζησε τα παιδικά του χρόνια περιτριγυρισμένος από όμορφα αρκουδάκια, με γονείς που δεν είχαν καμία διάθεση να πληροφορήσουν το γιο τους για τη σκληρή πραγματικότητα και τις δυσκολίες της ζωής. Όταν όμως ήρθε η ώρα για το Γιώργο να διαβεί το κατώφλι του σπιτιού του, η ζωή που αντίκρισε ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που περίμενε… Σκηνοθετούν οι Βασίλης Μαυρογεωργίου και Κώστας Γάκης. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μαρία Φιλίνη και Κατερίνα Μαυρογεώργη.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ (Χριστοπούλου 12, τηλ. 2310229249) παρουσιάζει έως και τις 5 Ιανουαρίου, κάθε Παρασκευή στις 22:00, την παράσταση Το πάρκο, ένας αυτοσχεδιασμός για τις τέσσερις εποχές, σε σκηνοθετική επιμέλεια Νίκου Σακαλίδη και σενάριο-ερμηνεία Θωμά Βελισσάρη. Ένα πάρκο, τέσσερις εποχές, ένα παγκάκι κι ένας μοναχικός περιπλανώμενος που, με μοναδικά του εργαλεία την εκφραστικότητα, το σώμα, το χιούμορ, το παιχνίδι, τη μουσική και την ευρηματικότητα, ζωντανεύει στη σκηνή όλη τη φαντασία του κόσμου… Το πάρκο μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει τα εσωτερικά τοπία του ήρωα, μεταφέροντας το θεατή όλο και πιο μακριά από την πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα όλο και πιο κοντά στην αλήθεια.

Ως και τις 11 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30, το ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΑ (Αντωνίου Καμάρα 3, τηλ. 2310232799) φιλοξενεί την παράσταση Το μόνον της ζωής μου ταξείδιον του Γεωργίου Βιζυηνού, σε διασκευή – σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Πρόκειται για το αυτοβιογραφικό Ταξείδιον που έκανε το 1859 ο συγγραφέας, σε ηλικία των δέκα ετών, ορφανός από πατέρα, πηγαίνοντας παραγιός στην Κωνσταντινούπολη, σ’ ένα σκληρό και τυραννικό ράφτη. Οι φόβοι, οι προσδοκίες και τα όνειρα του μικρού παιδιού ενορχηστρώνονται με ποίηση, ρεαλισμό και στοχασμό. Ερμηνεύουν εναλλάξ οι Γιώργος Νικόπουλος και Δανάη Ρούσσου.

Από τις 3 έως και τις 10 Δεκεμβρίου ανεβαίνει κάθε Σάββατο στις 21:00, στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ Partizan (Βαλαωρίτου 29, τηλ. 2310543461) η παράσταση Δήμητρα 7 του Χοροθεάτρου Τέχνης Χ.Α.Ν.Θ. “Ένα κομμάτι από σένα, από μένα, από μας… Το όλον είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών. Σε μια κοινωνία που κυλά στατικά, χωρίς ροή στις εικόνες, επιλέγω να κινούμαι, να ζω, ν’ αναπνέω, να χορεύω… Κυνηγάμε το φως, όπως στη σκηνή, έτσι και στη ζωή”. Την επιμέλεια των κειμένων και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Τάσος Παπαδόπουλος και Σιμόν Μάρτινς. Ερμηνεύουν οι Μπάρμπαρα Μάρτινς, Δήμητρα Κυρίδου και Μαρία Μανδήλα.

Το ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Βαφόπουλου 3, τηλ. 2310424132) παρουσιάζει έως και τις 4 Δεκεμβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 στην Αίθουσα Θεάτρου την παράσταση Εικόνες από ένα όνειρο καλοκαιρινής νύχτας: Σπουδή στον Σαίξπηρ της ομάδας Φάγε, Πίνε και Ευφραίνου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μήτρου. Τραγουδά η Μαργαρίτα Αλμπάνη. Παίζουν οι Μιχάλης Βλάχος και Βούλα Χατζή.

Δελίνα Βασιλειάδη