13ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου

15 με 18 Δεκεμβρίου

Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά το 13ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Κινηματογράφου, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32 και Ολύμπου), στην αίθουσα «Αβραάμ Μπεναρόγια». Το Πανόραμα θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.
Οι ταινίες έχουν κατανεμηθεί στα εξής τμήματα: Διαγωνιστικό τμήμα, αφιέρωμα στην Beatrice Bakhti, αφιέρωμα στους λαϊκούς αγώνες και αφιέρωμα στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ως παράλληλη εκδήλωση θα διεξαχθεί Master Class του Απόστολου Κρυωνά, ο οποίος θα συμμετάσχει στην Κριτική Επιτροπή και θα μιλήσει στο κινηματογραφόφιλο κοινό και στους σπουδαστές κινηματογράφου, τηλεόρασης και θεάτρου, τόσο για τις εμπειρίες του όσο και για τον τρόπο που δουλεύει και την αισθητική του πρόταση. Θα προβληθεί ακόμη και η ταινία του Νίκος Αλευρά «Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει…», και θα παρουσιαστεί το βιβλίο του, πάνω στην ίδια ταινία.

Εκτός από τις προβολές ταινιών θα υπάρχουν θεατρικά έργα και μουσική παράσταση, στο πλαίσιο του ανοίγματος της κινηματογραφικής οθόνης στις άλλες τέχνες. Από φέτος το Πανόραμα θα συνεχίσει πολύπλευρα τις δραστηριότητές του, ως μεταφεστιβαλικές εκδηλώσεις, μέχρι και το Μάιο του 2012, κάθε Τετάρτη, στην ίδια αίθουσα, στις 19.00. Η είσοδος είναι, σε όλες τις εκδηλώσεις, ελεύθερη για το κοινό.

Η Οργανωτική Ομάδα του Πανοράματος αποτελείται από τους:
Γιώργο Τσαρδούνη (Υπεύθυνο του Πολιτιστικού Τμήματος του ΕΚΘ)
Γιάννη Φραγκούλη (θεωρητικό του κινηματογράφου και σκηνοθέτη)
Βλαδίμηρο Θεοδωρίδη (σκηνοθέτη θεάτρου).

φ.ν.