Δεν ξέρω πώς να εξηγήσω την πέραση που έχουν οι one-song-wonder Γαλλίδες, οι οποίες έρχονται για live μπροστά σε ένα κοινό, του οποίου το 95% ξέρει μόνο το εν λόγω one-song-wonder. Μέχρι πρότινος ήταν η Ζαζ και το Je veux, τώρα είναι η σειρά της Ιμάνι και του You will never know. Θα τη δούμε στo PRINCIPAL, που μεταφέρθηκε στην ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΥΛΟΥ (!), την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 21:30 -οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ στην προπώληση (Metropolis, TicketHouse και www.ticketpro.gr) και 25 στο ταμείο.
Ποια είναι η Ιμάνυ, κατά κόσμον Νάντια Μλαντζάο; Γεννημένη στη Γαλλία, μέλος υπερπολύτεκνης οικογένειας, με καταγωγή από τα νησιά Κομόρο της Αφρικής, μεγαλωμένη σε στρατιωτική σχολή για κορίτσια του Παρισιού, μοντέλο επί επταετία στο Μιλάνο και στη Νέα Υόρκη, εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή του Παρισιού το 2009, γράφοντας στίχους για ιστορίες αγάπης που έληξαν άδοξα και ντύνοντάς τες μουσικά με folk, soul, hip-hop και ethnic αναφορές.
Από το ντεμπούτο album της The shape of a broken heart ξεπήδησε το You will never know, το οποίο το ακούμε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα στα ραδιόφωνα, προκάλεσε παράλογες κατ’ εμέ συγκρίσεις (συγνώμη για την ωμότητα, αλλά θεωρώ ότι η κάθε Ιμάνι έχει πάρα πολλά ψωμιά να φάει μέχρι να γίνει «κάτι ανάμεσα σε Τρέισι Τσάπμαν και Μπίλι Χόλιντεϊ!) και οδήγησε σε live τα οποία θα χαρεί κυρίως το κοινό που ακούει τραγούδια και όχι album. Καλή ακρόαση λοιπόν -όσο για μένα, θα περιμένω τα επόμενα βήματά της… και θα επανέλθω.
Μαριάννα Βασιλείου