Συναυλίες – Μουσικές Εκδηλώσεις

Ζέστανε ο καιρός και αναθερμάνθηκαν και οι προσδοκίες μας για… μουσική άνοιξη! Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα πράγματα είναι ως συνήθως υποτονικά και σε πιο σοβαρό ύφος. Μετά το Πάσχα, η ηρεμία που διαφαίνεται είναι πλασματική: συναυλίες και εμφανίσεις διοργανώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ακυρώνοντας κάθε προσπάθειά μας για έγκαιρο προγραμματισμό και ενημέρωση. Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες λοιπόν που επικρατούν, ακολουθούν όλες οι μουσικές εκδηλώσεις για το επόμενο δεκαπενθήμερο:

 

Ενδιαφέρουσα μουσική συνάντηση λαμβάνει χώρα την Παρασκευή 26 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου Η κλασική μουσική συναντά την παραδοσιακή. Στην αίθουσα Μ2, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Χριστίνα Παντελή και η Έλενα Χριστοδούλου γεφυρώνουν δύο είδη που πολλοί θεωρούν ασύμβατα μεταξύ τους, ερμηνεύοντας με τα δύο κλασικά πιάνα και την κρητική λύρα γνωστά κομμάτια.

Οι Locomondo δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα καινούργια τους -όμως- τραγούδια χρειάζονται και γι’ αυτό θα βρίσκονται 26 και 27 Απριλίου στο BLOCK33. Μετά από 5 χρόνια χωρίς δίσκο, το αγαπημένο ρέγκε συγκρότημα της χώρας κυκλοφορεί, αποκλειστικά μέσα από τις συναυλίες, φρέσκο πράγμα που το κοινό ανυπομονεί να ακούσει.

Το ίδιο βράδυ στο υπόγειο του KOO εμφανίζονται οι BrightSide και οι The Family Idiot, συγκροτήματα της πανκ-ροκ που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Red Bull Bedroom Jam!

Οι MAYE, μουσικό σχήμα με όργανα εποχής, παρουσιάζουν την ίδια μέρα (26/4) στο ΓΕΝ ΤΖΑΜΙ (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο) έργα Ρωμιών συνθετών του 19ου και 20ου αιώνα.

Το ίδιο βράδυ της Παρασκευής (26/4) εμφανίζονται στο BLUE BARREL ο Γιώργος Γάκης με τους Troublemakers του, στη ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ η Μελίνα Κανά, στο ΞΕΦΩΤΟ η Φωτεινή Βελεσιώτου και στο STAGE οι Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρης Μπάσης και Χαράλαμπος Γαργανουράκης.

Το Σάββατο 27/4, τρία μουσικά σχήματα από το εξωτερικό εμφανίζονται στην Θεσσαλονίκη. Οι Bellrushe από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξαναεπισκεφθεί την πόλη μας και είχαν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Το ηλεκτρονικό σόουλ τρίο θα προλογίσουν οι δικοί μας Rsn & Esterina στο ΓΑΙΑ LIVE.  Οι Kultur Shock είναι σχετικά καινούργια παιδιά στην πιάτσα. Βαλκάνιοι και άλλοι εξωτικοί μουσικοί από την Ρωσία και την Ιαπωνία, με έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ, συμπράττουν σε μία κολεκτίβα εξτρεμιστικού μουσικού παραληρήματος στο PRINCIPAL CLUB στον ΜΥΛΟ. Οι πιο ψαγμένοι πάντως της ηλεκτρόνικα θα βρίσκονται στο LES YPER YPER, όπου θα εμφανιστεί ο Martial Canterel, κατά κόσμο Σον ΜακΜπράιτ, παρέα με τους Denial of Service.

Σαββατόβραδο του Λαζάρου (27/4) τραγουδάει όπερα στο SOURLIBOOM ο Παναγιώτης Μανιάτης, ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται στο LOVE CASUAL LIVING, Ασλανίδου, Μπάσης και Γαργανουράκης συνεχίζουν στο STAGE, o κος Κ. παρουσιάζει την καινούργια του  δουλειά στην BARΩΔΟ, στο ΞΈΦΩΤΟ είναι η Βούλα Σαββίδη και στη ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ το κλασσικό πια σχήμα με Θεοχαρίδη-Πρατσινάκη-Φραγκούλη-Ταλέα.

Κυριακή των Βαϊων (28/4) η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τον δίσκο της Το Αστέρι και η ευχή στο LOVE CASUAL LIVING. Ταξιδιάρικος ο ήχος της, όπως και αυτός των Μεγιαχαβα που παίζουν στο ΞΕΦΩΤΟ παραδοσιακή μουσική από τη Θράκη και τη Μικρά Ασία το ίδιο βράδυ. Νωρίτερα, θα δοθεί στον χώρο του ΦΙΞ IN ART μία φιλανθρωπική συναυλία με το ροκ συγκρότημα Falcons και την κομπανία Παρα… Πενιές. Ετερόκλιτα, αλλά ομόψυχα, θα δηλώσουν ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ και οι εισπράξεις θα δοθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος Άγιος Παντελεήμων και του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης για τα παιδιά με αναπηρία.

Reboutsika

Μεγάλη Δευτέρα (29/4) μπαίνουμε για τα καλά στο κλίμα με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης που θα δοθεί στο Δημαρχείο. Θα παρουσιαστεί το έργο της Μαριλένας Ζλατάνου Θεσσαλονίκη – 24 αιώνες σταυροδρόμι Λαών και Πολιτισμών, με την ίδια στη διεύθυνση ορχήστρας. Το ίδιο βράδυ, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Θεσσαλονικιό συνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Το έργο του Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων, αλλά και γνωστά τραγούδια της δισκογραφίας του, θα ακουστούν με την συμμετοχή των τραγουδιστών Λιζέτα Καλημέρη και Ανδρέα Καρακότα.

Τη Μεγάλη Τρίτη (30/4) το ντουέτο Ολιγόχορδα παρουσιάζει μελωδίες και τραγούδια Ρωμιών συνθετών της Κωνσταντινούπολης από τον 17ο έως και τον 20ο αιώνα, στο ΦΙΞ IN ART.

Η αναγκαστική παύση εκδηλώσεων που επικρατεί τη Μεγάλη Εβδομάδα διακόπτεται πανηγυρικά το βράδυ της Ανάστασης. Αν μείνετε στην πόλη και δεν ροβολήσετε σε καμιά εξοχή, σας προτείνουμε τις εμφανίσεις της Γλυκερίας και του επίκαιρου Αγάθωνα στο LOVE CASUAL LIVING το διήμερο 4 και 5 Μαΐου.

Σοφία Μελικίδου